ÇALDIKLARI PARAYI HARCAYAMADAN YAKALANDILAR
İŞYERİ SOYGUNCULARI TİRE EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

Önceki gün, İbn-i Melek Caddesi’ndeki kendisine ait hırdavatçı dükkânını açan Hayrettin Yetişmiş, iş yerindeki para kasasının yerinde olmadığını fark ederek durumu Tire İlçe Emniyetine bildirdi.
Olayın hemen ardından soruşturma başlatan Tire İlçe Emniyet Ekipleri, hırsızlığın iş yerinin kapısının kırılmadan ve herhangi bir zorlama olmadan anahtarla açılarak gerçekleştirildiğini belirledi. Bunun üzerine işyerinde çalışan Kerem S.’yi (19) şüpheli sıfatıyla sorgulayan polis, Kerem S.’nin ifadelerinden yola çıkarak Kerem S.’nin hırsızlık olayını arkadaşı Nail D. (24) ile birlikte gerçekleştirdiklerini ortaya çıkardı.
Polisin her iki zanlıyı sorgulaması sonucunda; Kerem S’nin yaklaşık 1 aydır 34 GN 2168 plakalı kiralık araba ile dolaştığını ve bu yüzden yaklaşık 1.500 TL borçlandığı öğrenildi. Polisin edindiği bilgilere göre; Kerem S. araba kirası borcunu ödemek için arkadaşı Nail D. ile işbirliği yaptı ve kendi çalıştığı iş yerinin anahtarını çoğaltarak Nail D. İle birlikte soygun yapmaya karar verdi.
Önceki gün sabaha karşı 04.30 civarında bindiklerinde kiralık araba ile iş yerine gelen iki arkadaş iş yerinin kapısını daha önce kopyaladıkları anahtarla açarak, dükkânda bulunan para kasasını ve diz üstü bilgisayarı aldı. Daha sonra hemen olay yerinden uzaklaşarak kaçan zanlılar, para kasasının içindeki 7 Bin TL’yi alarak kasayı Bayındır yolu üzerindeki Küçük Menderes nehrine attılar. İki arkadaş daha sonra parayı ikiye bölerek paylaşıp Kuşadası’na eğlemeye gittiler. Eğlence dönüşü kiraladıkları aracın 1500 TL’lik borcunu ödeyen iki arkadaş Tire Emniyet Ekipleri tarafından gözaltına alındılar. Zanlıların üzerinde yapılan arama sonucunda 3110 TL para ve ifadeleri doğrultusunda sakladıkları dizüstü bilgisayar ele geçirildi.
Zanlıların polise verdiği ifade de suçlarını itiraf ettikleri ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları bildirildi.
Editör: Haber Merkezi