YEREL GÜÇ / BUSE BAĞCI

İZSU ZORLU ARAZİ ŞARTLARINA MEYDAN OKUYOR! İZSU ZORLU ARAZİ ŞARTLARINA MEYDAN OKUYOR!

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Hükümet Meydanı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, Ödemiş Zafer İlkokulu’nda devam etti. 

Etkinliğe, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetle Koordinatörü Hikmet Güriş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cafer Cebeci, MHP Ödemiş İlçe Başkanı Ceyhun Kınlı, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Asuman Karakayaoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 


HEYECAN VE MUTLULUK İÇERİSİNDEYİZ
Ödemiş Zafer İlkokulu’nda düzenlenen törende konuşan Ödemiş Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, “Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının Ödemiş’imize, ülkemize ve tüm eğitim öğretim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk Eğitim sistemimiz; tüm vatandaşlarımızı, Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi" görevini üstlenmiştir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." Bu düşünceden yola çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ve 2053, 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir” dedi.


20 BİN 989 ÖĞRENCİMİZ İLE DERS BAŞI YAPTIK
Ödemiş’teki tadilatta olan okulların son durumunu anlatan Desticioğlu, “Bugün, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 106 okulumuzda, 1508 öğretmenimiz ve 20 bin 989 öğrencimiz ile ders başı yapmış bulunmaktayız. Tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Bilindiği üzere bakanlığımızın deprem güvenliği çalışmaları kapsamında üç okulumuzda güçlendirme, bir okulumuzdaysa yıkılarak yeniden yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Prof. Dr. Muzaffer Kula Anadolu Lisemize de yıkılarak yeniden yapım kararı verilmiş olup valilik oluru beklenmektedir. Bu okullarımız için eğitim öğretimi aksatmayacak gerekli tüm düzenlemeleri gerçekleştirdik ve tüm kurumlarımızla her anlamda yeni eğitim öğretim dönemine hazırız. Çocuklarımızın daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim yapmaları bizim için her şeyden daha çok önem arz etmektedir. Bu anlamda bizleri destekleyerek yanımızda olan tüm velilerimize, öğrencilerimize ve pek tabii öğretmenlerimize bu vesileyle teşekkür etmek isterim. Ödemiş Ortaokulu’nda gerçekleştirdiğimiz restorasyon çalışmalarının da sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Tarihi dokusunu kaybetmeden tam anlamıyla ilk yıllardaki canlılığına ve görkemine kavuşan binamız yıl içinde Ödemiş Ortaokul’u öğrencilerinin hizmet vermeye başlayacaktır. Burada, her konuda bizlere, olağanüstü vizyonu ve liderliği ile destek veren Sayın Kaymakamımıza, sizlerin huzurunda bir kez daha kurumum ve şahsım adına sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm şehit öğretmenlerimizi de saygıyla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle konuşmama son verirken 2023-2024 eğitim öğretim yılının Ödemiş ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Program, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okuması, müzik dinletisi, halk oyunları ekibinin gösterileri ve koro performanslarıyla son buldu.