Torbalı’da öğrencilerin, hayalleri ve başarıları doğrultusunda kalıcı adımlar atmasını hedefleyen Torbalı Belediyesi, LGS sınavında ter döken öğrenciler için Tercih Günleri düzenliyor. Dün açıklanan sınav sonuçlarıyla birlikte Belediye Kültür Merkezi’nde öğrencilere uzman rehber öğretmenleri tarafından tercih ve yönlendirme çalışmaları yapıldı. Pandemi kapsamında geniş önlemlerin alındığı görüşmelerde öğrencilere ve velilere bilgilendirme çalışmalarında bulunan rehber öğretmenler, öğrencilere puanları yönünde geniş ve detaylı paylaşımlarda bulundu.

BELEDİYE EN DOĞRU TERCİH İÇİN SEFERBER

Her sınav ve tercih dönemi öğrencilere özel çalışmalar gerçekleştirerek, öğrencilerin kariyerleri doğrultusunda emin adımlar atmasını sağlayan Torbalı Belediyesi, LGS’ye giren öğrencileri de unutmadı. Bu kapsamda 16 Temmuz’da başlayan ve tercih gününün son gününe kadar devam edecek olan ‘Tercih Günleri’ çalışması, öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor. Hem puanlarını değerlendiren hem de bu puanla en iyi hangi okullarda eğitim görebileceklerini uzman rehberlik öğretmenleriyle kararlaştıran öğrenciler bu uygulamadan memnun kaldı. Çevre ilçelerden de öğrencilerin başvurabileceği Tercih Günleri hafta sonu dahil her gün 10.30-17.30 saatleri arasında hizmet verecek.

BAŞKAN UYGUR’DAN ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI

Eğitimin, yaşamın önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “ Başarılarla dolu bir gelecek için doğru lise tercihi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda biz de belediye olarak öğrencilerimizin doğru adımlar atmasını sağlamak, yetenekleri doğrultusunda analizler yaparak onlara rehberlik etmek amacıyla Tercih Günleri düzenledik. LGS’ye giren tüm öğrencilerimizi kültür merkezimize bekliyoruz. Belediye olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Onları başarılarından dolayı da bir kez daha kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi