Tire Belediyesi tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Bazı haber sitelerinde yer alan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın belediyede uygulamaya başlattığı "Kısa Çalışma Ödeneği" ile ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Söz konusu haberlerde "İYİ Partili belediyeden işçi kıyımı" başlığı atılarak haberin amacının belediyemiz ve belediye başkanımızı karalamak olduğu gün gibi aşikardır. Bazı haber sitelerinin daha önce kurumumuz ile ilgili yaptıkları haberler bu tezimizi doğrulamaktadır.

Bahsi geçen haberde "70 çalışanımızın 2 aylığına ücretsiz izne çıkarıldığı ve bu işçilerin, hükümetin salgın döneminde ücretsiz izne çıkarılanlar için getirdiği yasal düzenlemeye göre günlük 39 lira 42 kuruştan aylık 1180 TL ödeme alacağı" belirtilmiş ve ilaveten bazı çalışanlarımızın da mesai saatlerinin düşürülerek maaşlarında indirime gidileceği" kaydedilmiştir.

Kısa Çalışma Ödeneği; iş yerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması veya durdurulması hallerinde, sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. Covid-19 ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tedbir paketlerinin içinde yer alan bu uygulama bir çok kamu, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörde de uygulanmaktadır.

İstihdamın korunmasını amaçlayan Kısa Çalışma Ödeneği ile, çalışılmayan sürelerde işçilere maaşının yüzde 60 gelir desteği İŞKUR tarafından yüzde 40'ı ise kurumumuz tarafından karşılanacaktır. Ayrıca görevlerine sürekli olarak devam eden işçilerimizin maaşlarının düşürüleceği ve işçilerimizin işten çıkarıldığı da gerçeği yansıtmamaktadır...

Kamuoyuna saygıyla duyrulur."

Editör: Haber Merkezi