Tören kapsamında bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Ödemişli halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi yer aldı. 

Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Bayar’ın adının olduğu anıt bir çeşmeyi Mursallı Mahallesinde hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “ Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arifesinde, ilçemizin mahallelerinden Mursallı’da hizmete açmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bilindiği üzere,  Cumhuriyetin kazanılmasında başta ülkemizin kurtarıcısı Mustafa  Kemal  Atatürk ve silah arkadaşları ile birlikte Kuvayi Milliye’nin efeleri ve ülkemizin bu günlere  gelmesinde nice şehitlerimizin   canlarını seve seve vermesiyle, bugünlere  geldik. İşte onların o zafer ve kazanma ruhuyla ülkemizi bizlere armağan etmiştir.

Burası daha önceden mevcut parktı. Ancak bize de, gelen talep üzerine bu parka yeni bir düzenleme yapmanın yanında, Türkiye’nin eski Cumhurbaşkanlarından Bayar’ın isminin de bulunduğu anıt çeşmeyi sizlerin huzurunda, hizmete açıyoruz. Aslında bugün Cumhuriyet bayramının ilk günü olarak kabul ediyorum. İşte Cumhuriyet bayramı heyecanı ile birlikte bu çeşmeyi buranın hizmetine açıyoruz. Mursallı Mahallesi halkına hayırlı ve uğurlu olsun “dedi.

Ödemiş Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı arifesinde hem yeni bir düzenlenen  parkla birlikte anıt çeşmenin  hizmete açılmasının  köyleri adına mutluluk  verici olduğunu ifade eden Muhtar Özbay “  Ödemiş Belediye Başkanı  Mehmet  Eriş başta olmak üzere,  bu parkın  yeni bir düzenleme  yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Türkiye’mizin 3. Cumhurbaşkanı  Bayar’ın  isminin de, bulunduğu bir parkı hizmete girmesi köyümüzün  adına çok önemli  anlam katmaktadır. Köyümüz halkına hayırlı olsun” dedi.

Mursallı Mahallesinde yeni düzenlenen parkta açılışa katılan konuklar Bayar’ın Anıt çeşmesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

  

Editör: Haber Merkezi