Uluslararası Yeşil Bursa Saç Festivali 5 ülke ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kuaförlerin katılımıyla Bursa'da yapıldı.
Uluslararası Yeşil Bursa Saç Festivali’ne Yeşil Tire’nin yurtdışındaki çeşitli yarışmalardan ödüller ile dönen kuaförü Yakup Aydın da katıldı.
Tire’deki İstanbul Kuaför Salonu’nun işletmecisi olan Yakup Aydın, CMC Dünya Kuaförler Konfederasyonu ekibi ile sahne alarak saç şov yaptıklarını söyledi.
Aydın, “Festivalde modanın en yeni akımlarının, yaratıcılığın ve güzellik sanatının eşsiz tekniklerini sunmaya çalıştım. Yeşil Bursa saç festivalinin en önemli amaçlarından biri bilgi, birikim ve becerinin kuaförler ve güzellik uzmanları arasında paylaşılmasıydı. Mesleğimizin evrensel lisanı olan görsellik, farklılık ve yeni teknik çalışmaları sayesinde global bir farkındalık yaratma çabası içerisindeyiz” şeklinde konuştu.
“SAHNE ŞOVUNDA KADININ RENKLİ DÜNYASINI ANLATTIM”
Yakup Aydın gerçekleştirdiği saç şovda kadının renkli dünyasını anlatan bir saç tasarım yaptığını ifade ederek, “Yaşadığımız yüzyılda kadına uygulanan şiddet oldukça yüksek boyutlarda. Ben kadının yaşadığı tüm zorluklara rağmen, içinde bir renkli dünya bulunduğunu bu renkli saç tasarımı ve mankenin giydiği kıyafette kullandığım renkli kadın modeller ile anlattım” dedi.
'Burkon Turizm ve Kongre Organizasyon Şirketi' ile Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu, Dünya Kuaförler Konfederasyonu (CMC-CAT) işbirliğiyle Bursa'da düzenlenen ve 2 gün süren 'Uluslararası Yeşil Bursa Saç Festivali' Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos Osmangazi Salonu'nda birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
Tireli Kuaför Yakup Aydın, Uluslararası Yeşil Bursa Saç Festivali'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, festivale İtalya, Almanya, Fransa, Japonya ve Lübnan'dan kuaförlerin katıldığını ve CMC-CAT Genel Başkanı Antonio Bilancio'nun da festivale gelmesinin ayrı önem taşıdığını söyledi.
Editör: Haber Merkezi