Kurtuluş Savaşı sonrasında Ödemiş'te uçakların iniş kalkış yaptığı pistin uçuş kulesi olarak kullanılan THK binasında restorasyon çalışmaları başladı.
Geçtiğimiz yıl Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın THK binasının da içinde bulunduğu 3 Eylül Parkı'na bir tayyare göndermesi ve tarihi kimliğin canlandırılması yönünde atılan adımlar sonrası parkın adı 3 Eylül Tayyare Parkı olarak değiştirilmişti.
Bu değişimden sonra THK binasında restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirilmiş ve o günlerin kentte yaşayan vatandaşların hafızalarında canlandırılması amaçlanmıştı.
Bu kapsamda hedeflenen çalışmalar başladı.
Zemin katı bir işletmeci tarafından Halep adı altında kullanılan binanın, restorasyon süresince bir kısmı kapatıldı.
Bir dönem halkevi olarak da kullanılan THK binasının yaklaşık bir haftadır süren restorasyon çalışmaları Ermiş Limited Şirketi tarafından gerçekleştiriliyor. Proje çalışmalarının pazartesi (bugün) başlayacağını ve kurulun pazartesi toplanacağını söyleyen firma yetkilisi, restorasyonun yaklaşık altı ay süreceğini söyledi.
Firma yetkilileri alçıların hepsinin söküldüğünü ve alçı kullanmayacaklarını, çatının tamamen söküleceğini belirttiler.
Binanın çok eski olmasından kaynaklanın temelinin dış taraftan güçlendirme çalışmaları ve bunun yanımda kiriş ve kolonlarının da güçlendirilmesi söz konusu olan binanın, yakın zamanda eskisinden daha sağlam ve daha güzel bir görüntü ile hizmet vermesi amaçlanıyor.
Editör: Haber Merkezi