Yetenek Sizsiniz Türkiye'de Tireli Mustafa Kemal Kara, grubuyla birlikte dans yeteneğini sergileyecek ve Tire'yi temsil edecek.
Türkiye'yi ekranlara kilitleyen ve Türkiye'ye birçok yetenek kazandıran yarışma programı Yetenek Sizsiniz Türkiye'de "Barış Jakson ve Golden Steps" isimli grubuyla yarışacak olan Tireli Mustafa Kemal Kara, dans konusunda ki marifetini milyonların karşısında sergileyecek ve Tire'yi de temsil etmiş olacak. 11 Şubat 2012 Cumartesi akşamı (bugün)Show TV'de yayınlanacak olan yarışmada grubuyla dans edecek olan Kemal, Tireli hemşerilerinin de kendisine destek vermelerini bekliyor.
DANSA ÜNİVERSİTEDE BAŞLADI
Tire'de doğup büyüyen Mustafa Kemal Kara, ilk ve ortaöğrenimini Tire'de tamamladıktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi'ni kazandı. Selçuk Üniversitesi'nde dans ile yakından ilgilenmeye başlayan Tireli Kemal Kara, profesyonel olarak dans etmeye başladı ve devlet konservatuarlarında 2 yıl müzikalde oynadı. Buradan mezun olduktan sonra Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni olarak Edirne'de bir okula tayin olan Kara, üniversitede başladığı dans serüvenine burada da devam etti. Kemal, özellikle Latin, modern, jazz ve hiphop kategorilerinde performans sergilemesinin yanında çeşitli spor salonlarında dans eğitmenliği de yapıyor. Edirne'de tanıştığı, dans konusunda oldukça başarılı performans gösteren Barış Jakson ile "Golden Steps" isimli bir dans grubu kurdu. Yaklaşık 6 aydır birlikte çalıştıkları Jakson ile bir kareografi hazırladılar ve Yetenek Sizsiniz'e katılmaya karar verdiler. Cumartesi günü yine tüm Türkiye'yi ekrana kilitleyecek olan yarışmada 10 kişiden oluşan "Golden Steps" grubu break dans ve hiphop kareografilerinin olduğu bir Michael Jackson şarkısıyla dans edecekler.
“DANSTA ÖZGÜRLÜĞÜ BULUYORUM!”
Dansta özgürlüğü bulduğunu ifade eden Tireli Mustafa Kemal Kara, ileride bir gün Tire'de de sahneye çıkmayı istediğini belirterek, "Çocukluğumdan bu yana ilgi duyduğum dansa üniversitede profesyonel olarak başladım ve çeşitli yerlerde sahne aldım. Şu anda Edirne'de grubumla birlikte çok sıkı bir şekilde yarışmaya hazırlanıyoruz. Umarım Tireli dostlarım ve arkadaşlarım da bu akşam televizyon karşısında bizi izleyecekler ve başarımıza şahit olacaklar. İnşallah ileride bir gün Tire'de gerçekleştirilecek bir etkinlikte sahne alarak, hemşerilerimle de buluşabilirim" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi