Tire’de 78 yaşındaki Hatice Tepedelen ismindeki vatandaşın temizliğe karşı aşırı düşkünlüğü nedeniyle her gün evinin yanısıra sokağını da temizlemesi görenler tarafından takdirle karşılanıyor.
İlerlemiş yaşı ve yaşadığı hastalıklar yüzünden ayakları tutmayan ve belini doğrultamayan Hatice Nine, tüm güçlüklere rağmen temizlik yapma ve bulunduğu her yeri süpürme uğraşısından vazgeçmiyor. Hatice nine, her gün evi ile birlikte oturduğu sokağı da baştan aşağı süpürüyor. Temizlik yaparken kendini aşırı yorulduğu için komşuları tarafından uyarılan Hatice nine, temizlik yapmaktan kendini alıkoyamadığını söyledi.
Tire İstiklal Mahallesi’ndeki 2. Burma Sokak’taki evinde ikamet eden, temizlik tutkunu yaşlı kadın hastalıkları yüzünden ayakta duramadığı tüm sokağı oturduğu yerden süpürüyor. Evinin bulunduğu sokakta sadece süpürge ile temizlikle yetinmeyen Hatice nine, sokakta çıkan otları ve dökülen yaprakları da tek tek temizliyor. Hatice ninenin bu temizlik düşkünlüğü sonucunda oturduğu sokak tam anlamıyla bakımlı ve temiz bir mekâna dönüşmüş durumda.
Her gün kendi eviyle birlikte komşularının evlerinin kapısının önünü ve tüm sokağı süpürüp temizleyen Hatice nine, “Temizlik yaparken yorulmak beni rahatsız etmiyor. Yaşadığım yeri temiz tutmaktan dolayı çok mutlu oluyorum. Keşke ayaklarım tutsa, belimde rahatsızlık olmasa da daha fazlasını yapabilsem” şeklinde konuşarak, “Temizlik benim için hayati bir konu. Ben bunu bir ihtiyaç olarak görüyorum. Ölene kadar bu alışkanlığımdan vazgeçmeyeceğim” dedi.
Editör: Haber Merkezi