Osmanlı'nın önde gelen âlim ve veli zatlarından İmamı Birgivi'nin, İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi beldesindeki kabri,  Kadir Gecesi’nde ziyaret akınına uğradı.
Kur'an-ı Kerim'de 'bin aydan daha hayırlı' denilen ve Kur'an'ın indirilmeye başlandığı gün olan Kadir Gecesi Birgi’de ayrı bir manevi hava oluşturdu. Yılda yaklaşık 200 bin kişinin ziyarette bulunduğu İmam-ı Birgivi Kadir Gecesinde vatandaşlar tarafından iftar vaktinde ziyaret edilmeye başlandı. Birçok vatandaş iftarını burada açarken, sahura kadar ziyaretler devam etti. Bu gecede yaklaşık 25 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
İmam-ı Birgivi külliyesinde binlerce Müslüman dualar etti namazlar kıldı ilahiler söyledi. Birgivi mezarlığındaki külliye dolunca binlerce Müslüman mezarlıklar içersin de namazlarını kıldı dualarını etti. Kimisi sağlık sıhhat diledi kimisi kredi kartı borcu için dua etti.
Hayırlarını da burada yapanlarda, vatandaşlara lokma, dondurma, kar helvası dağıttı.
Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, bir önceki yıllara oranla bu sene ziyaretçi sayısının ve ilginin fazla olduğunu belirtti. Şener, “İmamı Birgivi Kabri İzmir'deki en önemli inanç turizmi merkezlerinden biridir. İmamı Birgivi yıl içerisinde sürekli ziyaret edilir. Kadir Gecesinde bu ziyaret artış gösterir. Bu sene bu sayı daha da fazlalaştı. Bunun sebebi de hava şartlarının uygun olmasıdır. Bu da ziyaretleri arttırmaktadır. Çevre belde belediyelerinden vatandaşlara ücretsiz otobüsler tahsis edildi. İftardan sonra teravih namazına kadar ziyaretçiler kabri ziyaret ederek dua ediyorlar.”
Editör: Haber Merkezi