Yaklaşık bir yıldır huzurevinde yaşamını sürdüren 78 yaşındaki yaşlı bir amca parası olmadığı gerekçesi ile huzurevi yönetiminin talimatıyla kapının önüne konuldu.
Tire ilçesinde faaliyet gösteren ve 'Ne oldum deme ne olacağım de' sloganıyla yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara kol kanat geren özel bir huzurevi, 78 yaşındaki Ahmet Derelioğlu'nu parası olmadığı gerekçesiyle huzurevinden attı. İddiaya göre, üç ayda bir emekli maaşı alan, maaşını huzurevine bağışlayan ve bu nedenle bakımı yapılan yaşlı vatandaş maaşının kesilmesi ile birlikte zor anlar yaşamaya başladı.
Huzurevi yönetimi yaşlı amcanın burada kalamayacağını söyleyerek huzurevini terk etmesini istedi. Çaresizlik içinde kalan Ahmet Derelioğlu eşyalarını toplayarak huzurevinden ayrıldı. Bir gece dışarıda kalan yaşlı adam daha sonra tekrar huzur evine giderek çaresizliğini anlatıp burada kalmak istediğini söyledi. Bu isteği geri çevirmeyen huzurevi personeli yaşlı adamı içeriye aldı. Ancak, yaşlı adamın huzurevine tekrar geldiğini öğrenen huzurevi yönetimi, Derelioğlu'nu ikinci kez kapının önüne koydu.
BELEDİYE SAHİP ÇIKTI
Çaresizlik içinde ne yapacağını şaşıran Derelioğlu, Tire Belediyesi’ne müracaat etti. Huzurevinden atıldığını söyleyen Derelioğlu'na belediye sahip çıktı. Tire Belediyesi misafirhanesine alınan Derelioğlu'na uygun bir yer bulunarak bundan sonraki yaşamını rahat geçirmesi sağlanacak. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in talimatıyla, yaşlı vatandaşın her türlü bakımı yapılarak ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.
Konuyla ilgili bilgilerine başvurmak istenen huzurevi yetkililerinden ise bilgi alınamadı. Telefonla ulaşılan bir huzur evi yetkilisinin 'konu hakkında bilgi sahibi olmadığını ve bu durumda açıklama yapamayacağını' söylediği belirtildi.
Editör: Haber Merkezi