İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanlığına aday olan H.Necil Karagül üreticinin hakkını savunmak için aday olduğunu ifade etti. 2 Ekim tarihinde Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan Birlik 7.Olağan Genel Kurulu’nda, arkadaşlarıyla birlikte yönetime talip olduğunu söyleyen H.Necil Karagül, üreticinin söz hakkı olması için çalışmalar yapacaklarını bildirdi.
Manifaturacı Esat Karagül’ün oğlu H.Necil Karagül’ün başkanlığa aday olduğu listede Ödemiş Sanayi Sitesi’nde Renault servisi Necip Sakınlı, İsmet Ticaret’in işletmecisi Orhan Halıcı, Tire’den Polat Market’in sahibi Mehmet Polat, Bayındır’dan Memili Süt Ürünleri Ticareti işletmecisi Mehmet Memili, Kiraz Esnaf Kefalet Kooperatifi 2.Başkanı Mehmet Karaca ve Bergama’dan üretici, çiftlik sahibi İsmail Keskin bulunuyor.
Oluşturulan denetleme kurulu listesinde ise Mustafa Akın (Bayındır), Ahmet Sezer (Beydağ) ve Sadık Karagöl (Menderes) isimleri yer alıyor.
Yıllardır elinden geldiğince üreticilerin yanında olmaya çalıştığını, hizmetlerin daha büyük kesimlere hitap edebilmesi için ekip arkadaşlarıyla birlikte bu yola çıktığını kaydeden Karagül, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne seçilmeleri halinde,
“SÜT TOZU FABRİKASI KURACAĞIZ”
“Üretici kesimin en büyük sıkıntılarından, özellikle de yöreye has bir sıkıntı olan süt fiyatlarındaki istikrarsızlığa karşı çözüm bulacağız. Süt fiyatlarının olması gereken seviyelerde seyretmesi amacıyla süt paketleme tesisi ve süt tozu fabrikası kuracağız. Bu kapsamda gerekli altyapı çalışmaları yapılmış ve bu büyük projenin bölgemize kazandırılması için adımlar atılmaya başlanmıştır. Tek eksiğimiz bu büyük projede siz üreticilerimizin seçimlerde desteğidir.
“KORUYUCU HEKİMLİK”
Hayvanlara yönelik sağlık hizmetleri de üreticimizin yaşadığı büyük sıkıntılardan biri. Bu yönde düşündüğümüz çalışmalar kapsamında da koruyucu hekimlik çalışmaları yapacağız. Koruyucu hekimlikle ilgili amacımız hayvanları hasta olduktan sonra kurtarmak değil de hasta olmalarını engelleyecek gerekli aşılama programlarını hayata geçirip, uygulamaktır. Hayvanlarımız, üreticimiz için çok önemli, herhangi bir olumsuzluk, maddi açıdan üreticimizin belini bükebilir.
“BANKA GİRDİ ÇIKTILARINDAKİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”
Üreticilerimiz banka girdi çıktılarını yaparken çok fazla sıkıntı çekmekte ve bireysel olarak bir yükün altında kalmaktadır. Bu sıkıntıyı çözmek adına da göreve geldiğimiz takdirde banka girdi çıktı işlemlerini birlik tarafından gerçekleştireceğiz. Üreticilerimizi bunu bireysel olarak yapmaya kalktıklarında zorluklarla bakıp, büyüttüğü, verim almaya çalıştığı hayvanlarını satmakta ve elindeki geçim kaynağını da kaybetmekle karşı karşıya kalmaktadır. Bunun çözümü de aslında çok kolaydır. Üreticilerin kredi ödemelerini belli bir süre kala haber verdikleri taktirde birliğimiz gerekli adımları atıp, üreticilerimizin sıkıntısına çare bulacaktır.
“ÜRETİCİ AİDATLARINI DÜŞÜRECEĞİZ”
Biz üretici aidatlarının çok fazla olduğunu düşünmekteyiz. Göreve geldiğimiz taktirde bu fiyatları cüzi rakamlara indirgeyeceğimizin şimdiden garantisini vermekteyiz. Çünkü bizler de birer üretici olarak bizi kalkındırmakla görevli olan birliğin, gelen desteklemelerimize ortak çıkmasından rahatsız durumdayız. Üretici camiasını rahatsız eden bu durumu da yine üretici kardeşlerimizin desteğiyle çözeceğiz.
“ENTEGRE ET TESİSLERİ KURACAĞIZ”
Entegre et kesimhaneleri ve soğuk hava depolarıyla amacımız; et fiyatlarında oluşan spekülasyonlara karşı üreticimizi korumaktır. Üretici kardeşlerim fiyatların çok düşük olduğu zamanlarda besi sığırlarını pazarlamakta sıkıntı çekmekte, girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı da sıkıntı çekmektedir. Birlik olarak burada düşüncemiz kuracak olduğumuz tesislerde hayvanların kesilip, üretici adına soğuk hava depolarına konulup, gerekli kurum ve kuruluşlarla anlaşılarak, karkas et olarak pazarlanmasıdır.
“ÜRETİCİ GİRDİ MALİYETLERİNİ EN AZA İNDİRECEĞİZ”
Üretici girdi maliyetlerinin en büyük kısmını yem fiyatları oluşturmaktadır. Sütü ne kadar pahalı satarsak satalım, ödediğimiz yem fiyatları büyük bir girdi olarak önümüze çıkmaktadır. Bu girdi fiyatlarını düşürerek, üreticimizin cebinden çıkan parayı en aza indirgeyeceğiz. Damızlık Birliği yem fiyatlarında özel sektöre karşı üreticiyi koruyan bir kurum olarak üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Bu ve bunun gibi üretici dostu projelerimizle pazar günü yapılacak olan seçimde üreticilerimizin desteğini bekliyoruz. Sözümün arkasındayız” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi