Demokrat Parti’de kongre rüzgarı devam ediyor. Kiraz’da gerçekleşen kongreye tek aday olarak giren mevcut İlçe Başkanı N.Ferit Gökçe yeniden başkan olarak seçildi. Demokrat Parti Kiraz İlçe Teşkilatı 11.olağan kongresinde N.Ferit Gökçe ile devam etti. 1964’te Adalet Partisi döneminden bu yana partide aktif olarak görev yapan Gökçe ilçedeki 100 delegenin 92’sinin katıldığı kongrede delegelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi. İlçe kongresine partililerin yoğun ilgi göstermesi Kiraz’da Demokrat Parti’nin yeniden canlanacağı yönünde görüşler ortaya çıkardı.
İl Başkanı Naşit Birgüvi, il yönetim kurulu üyeleri, Buca, Bornova, Çiğli ilçe başkanları, MKYK üyeleri Muhsin Pulcu ile Erol Çomak ve çevre belde başkanlarının da katıldığı kongrede konuşan Başkan Ferit Gökçe, 12 Haziran genel seçimlerinde partilerinin Kiraz’da 3 bin 500 üyesi, 400 delegesi ve sandık başında görevli 224 kişinin bulunduğunu ifade ederek, “4 bin kusur partilimizden gelecek olan garanti oy olmasına rağmen seçimlerde bin 900 kusur oy aldık. Umduğumuzu bulamadık.  Yeni arkadaşlarımızla birlikte gençlik ve kadın kollarımızı canlandırarak, önem vereceğiz. Gençlik ve kadın kolları partimiz için çok önemli. Köylerde köy temsilcilerimizi genç arkadaşlarımızdan seçeceğiz. Kahve toplantıları yaparak kendimizi halka anlatacağız. 2014 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlere şimdiden hazırlanmaya başladık. Parti olarak bir kongre süreci içerisindeyiz. Kongreler her zaman partilere canlılık katar. İlçemizde de güzel bir kongre geçirdik” dedi.
“TÜRKİYE UÇURUMDA”
İl Başkanı Naşit Birgüvi ise partinin adına yakışır şekilde demokratik bir şekilde kongreler geçirdiklerini ifade etti. Birgüvi Türkiye’nin her zamankinden daha fazla olarak Demokrat Parti’ye ihtiyacını olduğunu vurgulayarak, “Ülkemiz her geçen gün daha kötüye gidiyor. Özellikle kırsal kesimde sorunları giderek artmaya başladı. Memleketimizin uçuruma sürüklendiğini artık herkes farketmeli” diye konuştu.
YENİ YÖNETİM
Kongre sonrasında Demokrat Parti Ödemiş İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Muhsin Coşkun, Erdoğan Meşe, Ali Kör, Zafer Akçaylı, Onur Çavuşoğlu, Ümit Yıldız, Ali Gök, Emin Uçar, Ali Fidan, Dursun Yiğen, Halit Sebzeci, Yasin Öğreten, Şükrü Gök ve Adem Coşkun.
Disiplin Kurulu’nda Ali Yılmazoğlu, Mustafa Aydın, Nur Cura, Faruk Öğreten, Mehmet Keskin, Zekeriye Öğreten, Mehmet Demir, Mustafa Damgacıoğlu ve Ömer Özener yer alırken, İl Delegesi olarak da Erol Çomak, Şükrü Alcı, Muhsin Coşkun, Erdoğan Meşe, Muzaffer Tetik, Halit Demir, Güven Serenlim, Muhsin Pulcu, Ali Kör, N.Ferit Gökçe, Ekrem Azman, Ekrem Akoğlan, Halil Gün, Faruk Polatkan, Ali Fidan, Mustafa Atıcı, Dursun Yiğen ve Adem İzmirli isimli listeye girdi.
Editör: Haber Merkezi