Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce güvenlik güçlerine dün akşam yapılan saldırı sonucunda 2 asker şehit oldu. Şehit ateşi yine Küçük Menderes Havzası’na, bu kez ise Kiraz ilçesine düştü. Geçtiğimiz hafta Siirt Pervari’de hain saldırı sonucu şehit düşen Başçavuş Erdal Canbulat’ı da Bayındır Zeytinova’da son yolculuğuna uğurlamıştık…
Kiraz’ın Hisar köyünde ailesi çiftçilik yapan piyade uzman çavuş Özgür Küçük (1984) terör örgütü PKK mensupların dün akşam Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlediği saldırı sonucunda şehit düştü. Çatışmada ağır yaralanan piyade uzman çavuş Özgür Küçük kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen şehit düştü.
Beytüşşebap ilçesinde dün saat 22.00 sıralarında bölgeden geçen güvenlik güçlerine, pusu kuran bir grup terör örgütü PKK mensubu, önceden yola döşediği mayını patlattı, ardından da uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tuttu. Açılan ilk ateşte Özgür Küçük ve 4 asker daha yaralandı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın sonrasında bölgeye sevk edilen takviye ekipler ve helikopter teröristleri ateş altına aldı.
Özgür Küçük ve yaralı askerler, bölgeye sevk edilen ambulanslarla önce Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne, ardından da helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Küçük, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve şehit düştü.
Özgür Küçük’ün Kiraz’ın Hisar köyünde oturduğu ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde açıköğretim bitirdiği, ardından askere gittikten sonra sözleşmeli olarak piyade uzman çavuş olarak kaldığı öğrenildi. 2008 yılında uzman çavuş olarak göreve başlayan ve dün şehit düşen Özgür Küçük’ün ailesi ise acı haberi aldıktan sonra yıkıldı.
Editör: Haber Merkezi