Siirt'in Pervari ilçesindeki Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Astsubay Başçavuş 41 yaşındaki Erdal Canbulat’ın Bayındır ilçesine bağlı Zeytinova beldesindeki baba ocağına ateş düştü. Ödemiş’ten, Bayındır’a, Zeytinova’ya kadar her yer şehidin anısına Türk bayraklarıyla donatıldı.
2,5 ay önce Siirt’e tayini çıkan Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın yaş haddi nedeniyle 2 yıl sonra emekli olacağı belirtildi. Canbulat evli ve 2 kız çocuk babasıydı…
Ailesi Zeytinova beldesi Gazi Mahallesi No:11’de yaşayan Erdal Canbulat’ın 3 ay önce, Parkinson hastası olan babası Mustafa Canbulat’ı kaybettiği ve 5 kardeş oldukları öğrenildi. Şehit Erdal Canbulat’ın Pervari’de görev yapmadan önce Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde 3 yıl görev yaptığı ifade edildi. Askeri yetkililer acı haberi ilk olarak, 3 ay önce eşini kaybeden acılı anne Emine Canbulat’a verdi. Oğlunun ölüm haberiyle yıkılan acılı anneye ilk müdahaleyi kapıda hazır bekletilen ambulanstaki ekipler yaptı.
Askeri yetkililer şehidin eşi Özlem Canbulat’a ise acı haberi Ödemiş’teki evinde ulaştırdı. Ödemiş’te Umurbey Mahallesi’nde babasının yanında kalan Özlem Canbulat eşinin şehit olduğunu öğrenince yıkıldı. Saldırıdan kısa süre önce telefonda eşiyle görüştüğünü söyledi.
13 yaşında Beyza ve 1,5 yaşında Berra adında iki kızı olan Erdal Canbulat’ın cenazesi Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından memleketi Bayındır’a getirilecek ve burada düzenlenecek törenin ardından Kızbacı Mezarlığı’na defnedilecek.
 
Editör: Haber Merkezi