HABER:BSHA
Aydın Göz Hastanesi’nde takip edilen Keskin’e protez göz hazırlandı.  Keskin, gözü alındıktan 6 ay sonra yeni gözüne kavuştu.
Aydın’ın Didim ilçesi Akbük Beldesi’de Nurullah Kocabıyık İlkokulu’nda hizmetli olarak çalışan Yakup Keskin (39), geçtiğimiz yıl Haziran ayında ani bir görme kaybı yaşadı.  Aydın Göz Hastanesi’nde Op.Dr. Harika Çevikel tarafından muayene edilen Keskin’in sol göz bölgesinde tümör tespit edildi. Dr. Çelikel, göz ameliyatıyla tümöründen kurtulması için Ankara’daki meslektaşlarıyla irtibata geçti. Ankara Numune Hastanesi’nde Ekim ayında ameliyatla sol gözü alınan Keskin, daha sonra yeniden protez göz takılması için Aydın Göz Hastanesi’ne başvurdu. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Erkin Kır, tarafından sol gözünün ölçüsü alınan Keskin’i İstanbul’da akrilik maddesinden protez göz yapıldı. Ela rengi sağ gözüne birebir benzeyen bir protez göze kavuşan Yakup Keskin, yeni haliyle Aydın Göz Hastanesi’ne yapılan basın toplantısında medyanın karşısına çıktı.
Yeni Gözüyle Medya Karşısına Çıktı
Hastanede düzenlenen basın toplantısında konuşan Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Harika Çevikel, kanser tanısı koydukları Keskin’in hayati tehlikesi bulunması nedeniyle hemen Ankara’daki meslektaşlarıyla ameliyat için bağlantıya geçtiklerini belirterek, “Ameliyatla gözü alındıktan sonra o bölgenin estetik olarak düzeltilmesi gerekiyordu. Bu konuda Erkin Hocam devreye girdi. Hastamız protez gözle estetik açıdan güzel bir görünüme kavuştu” diye konuştu. Protez takılması sürecini yöneten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Erkin Kır, “Hastanın ameliyat olduktan sonra göz bölgesinin kozmetik olarak düzeltilmesi için göz yuvasına uygun bir protez konması gerekiyordu. Ölçüsünü alıp akrilik malzemesinden protezi üretildi. Şu an hastamızın genel görünüşünden memnunuz” diye konuştu.
Çok Mutluyum
Protez gözüne kavuşan Yakup Keskin, yeni gözüne kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Tanı ve tedavi süreçlerinin yürütüldüğü Aydın Göz Hastanesi doktorları ve çalışanlarına teşekkür eden Keskin, “Çok mutluyum. Protezim takıldığında çok heyecanlandım. Çevremdeki herkes bana moral veriyor. Annem ve ablam hala ağlıyor. Karmakarışık duygular içerisindeyim. Hangisinin gerçek gözüm hangisinin protez olduğunu seçemiyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi