İnsan oğlunun bedensel varlığı sahip olduğu yaşam enerjisine bağlıdır. Enerji seviyemiz eşik değer 60 MHz altına düştüğünde hastalıklar kapınızı çalmaya başlar. Meditasyon dua ve olumlu konuşmalar enerji seviyenizi yükseltirken olumsuz sözler ve düşünceler enerji seviyenizi düşürürler. Gün içinde eğer o gece rahat, keyifli bir uyku periyodu geçirdiysek sabah enerjide başlarken, önden gelen üzücü bir haberle bir anda enerjimiz tamamen tükenebilir. Tam tersi durumlarda gelişebilir. Sevdiğimiz bir dostumuz ile gülüp neşe içinde sohbet ettiğimizde sabahki yorgun halimizden eser kalmayabilir. Hayatımızdaki kişiler ile an ve an enerji alışverişi içinde olduğumuzu unutmayalım.

Bizim enerjimiz ne kadar yüksek olursa çevremizi de o derece motive edebiliriz. Enerjimiz düşük veya hiç yok gibiyse başkalarının neşeli olmasını çekemez onları da demoralize etmeye çalışabiliriz.

Haydi, şimdi farkındalığımızı artırır bitkisel hayat modumuzdan çıkıp her hafta vereceğim ipuçlarıyla dört haftada enerjimizi hep birlikte yükseltmeye ne dersiniz? Şu ana dek en mutlu olduğunu ama en mutsuz olduğumuz anda sıfır dersek bir hafta boyunca enerji seviyenizi hesaplayarak önce günlük sonra da o haftalık enerji seviyenizi ölçmeye var mısınız?

Günlük ortalama işin pazartesi günü kendim için 60 + 70 + 80 + 50 + 70= 330 ÷ 5 = 66

Her günkü ortalamanızı toplayarak yediye böldüğümüzde bu haftaki enerji düzeyini ölçebilirsiniz. Bu basite sayesinde bütün hafta hangi saatlerde hangi nedenler ve enerjinizin kaybı uğradığını saptayıp o konuda haftaya pazartesi günü sizinle paylaşacağım önerileri deneyerek kendi enerji basamaklarınızı yükselteceksiniz. Teste katılan arkadaşlarım bu haftaki düzeylerini paylaşmalarını bekliyorum, sevgilerimle. 

Editör: Haber Merkezi