HABER:DİLEK AYVALI

Tire’de, 10 Şubat’ta motosikletiyle trafik kazası geçiren 16 yaşındaki lise öğrencisi Ayberk Kardeş beyin kanaması sonrasında girdiği komadan çıkamadı.

Ailesini ve sevdiklerin umutlandıran haber doktorlarından geldi. Solunum cihazına bağlı ‘entübe’ şekilde tedavi gören genç, bilinci kapalı olmasına rağmen makine yardımı olmadan nefes almaya ve gözlerini kırpmaya başladı.

İzmir’in Tire ilçesinde, 10 Şubat’ta motosikletiyle trafik kazası geçiren 16 yaşındaki lise öğrencisi Ayberk Kardeş beyin kanaması sonrasında girdiği komadan halen çıkamadı. Ailesini ve sevdiklerin umutlandıran haber ise uzun bir aradan ardından tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ndeki doktorlarından geldi. Yoğun bakımda solunum cihazına bağlı ‘entübe’ şekilde tedavi gören genç, bilinci kapalı olmasına rağmen makine yardımı olmadan nefes almaya başladı.

“YAŞAM SAVAŞINI KAZANACAK”

1 ayı aşkın süredir umutlu bekleyişini sürdüren baba Necdet Kardeş, “Vücudundaki kırıklar için girdiği ameliyat başarılı geçti. Doktorları yaşanan gelişmeden son derece memnun. Oğlumun iyileşme yolunda önemli bir adım attığını söylüyorlar. Kendi kendine nefes almaya başlaması ve gözlerini kırpması hepimizi sevince boğdu. İnşallah güzel gelişmelerin devamı gelecek. O savaşçı ruha sahip biri. Gözlerini açacak ve yaşam savaşını kazanacak. Dualarınıza ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

MOTOSİKLET TUTKUNUYDU

Motosiklet tutkunu olan Kardeş, 10 Şubat tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu yakınlarında kendi kullandığı motosikletiyle özel bir otomobilinde içinde olduğu bir kazaya karıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı E. S hafif şekilde yaralanırken, Ayberk Kardeş ise ağır yaralı olarak önce Tire Devlet Hastanesine kaldırılmış, burada yapılan ilk müdahalenin ardından da Manisa Celal Bayar Üniversitesi hastanesine sevk edilmişti.

Editör: Haber Merkezi