HABER: DİLEK AYVALI

Küçükkale Mahalle Meydanında ÇED Toplantısı ile ilgili yapılan toplantıya, Büyükkale, Küçükkale, Akyurt ve Üzümler’den vatandaşlar katıldı. Toplantıya ayrıca önceki gün, Maden Ocağı projesine dikkat çeken paylaşımında kullandığı kadın fotoğrafı gerekçe gösterilerek görevden alınan CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar da katıldı.

Küçükkale ve Büyükkale mahalleleri bölgenin akciğerleri konumunda olan Kartal Dağı'na yakın bir bölgede bulunuyor. ÇED dosyasında, mermer ocağının en yakın konuta 325 metre mesafede olması dikkat çekiyor.

7.356.821,113 TL yatırım bedeli olan proje ile ilgili ÇED dosyası bakanlığa gönderildi. Yıllık 500 milyon metreküp üretim yapması planlanan mermer ocağının ÇED süreci doğrultusunda 26 Ekim tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

Halkın Katılım Toplantısı öncesinde bir araya gelen vatandaşlara, Kartal Dağı Koruma Platformu sözcüsü Zeynel Aydın tarafından ÇED sürecinde nelerin yaşanacağı anlatıldı ve katılımcılara Maden Ocağı ile ilgili kararları yeniden soruldu. Katılımcılar, köylerinde maden ocağı istemediklerini yineledi.

Kartal Dağı Koruma Platformu sözcüsü Zeynel Aydın ÇED dosyasınına değer vermediklerini, yapılan çalışmanın ve hazırlanan raporun masa başı çalışması olduğunu kaydetti. Toplantı sonunda 2 köyden belirlenecek kişilerle bir komite oluşturulmasına karar verildi.

Editör: Haber Merkezi