Haber: Dilek Ayvalı

Vatandaşlar, bahçelerinden evlerine dönerken yoldaki kaynak sularından içme suyu dolduruyorlar ya da suyun aktığı saatte şişelere ve bidonlara su dolduruyorlar. Mahallede yaşayan vatandaşlar, kendilerinin ve hayvanların susuz kaldığını belirterek, İZSU’dan bu duruma çözüm bulunmasını istiyor.

TEMİZLENMEK İÇİN DAHİ SU YOK

İncir hasadının başladığı bu günlerde gün sonunda yaylalarından dönen köylüler temizlenmek için duş bile alamadıklarını söylediler. Köy halkından İbrahim Çapkın, yayladan dönerken kaynak suyundan su doldurduklarını yaklaşık 3 km o suyu taşıyarak içme suyu olarak kullandıklarını söyledi. Çapkın şöyle devam etti, “Sular akmayınca insanlar da hayvanlar da susuz kalıyor, köyümüzde herkes çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşıyor. İşimiz tozla toprakla, evimize geldiğimizde sularımız akmadığı için temizliğimizi yapamaz hale geldik. Bugün dağda incir hasadı yaptık ailecek. Yolda gelirken bir çeşme var oradan bidona su koyduk 3 km taşıdık. O su da olmasa içme suyumuzda olmayacak, eve geldik su akmıyor duş alamıyoruz, tuvaletimize dahi rahat rahat giremiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz.”

Akyurt Köyünden 70 yaşındaki Hatice Adıbelli 1 aydır susuzluktan bahçelerindeki sebzelerin kuruduğunu, köydeki komşuları ile birlikte susuzluktan kırıldıklarını söyleyerek, “Dağlarda geziyoruz. Kirimizle kaldık. Banyo bile yapamıyoruz” dedi.

Akyurt Mahalle Muhtarı Zihni Çetin, "İZSU'ya gerekli dilekçeleri yazıp durumu bildirdim"

Akyurt Mahalle muhtarı Zihni Çetin, "Köyümüzde yaklaşık 1 aydır su sorunu yaşanıyor. Ve bu sorun yaklaşık 1 haftadır gittikçe arttı. Bazı sokaklarda bulunan evlerimizden su hiç akmıyor. Bazı evlerde ise çok az seviyede akıyor. Şu anda köylülerimiz incir hasadı için yaylalarına göç etti, nüfus neredeyse yarı yarıya düştü, hasadı bitiren vatandaşımız köye döndüğünde evinde birazda olsa suyu akan köylülerimiz musluklara yüklendiğinde su tamamen bitecek ve kimsenin evinden su akmayacak. Hayvancılık yapan evlerimiz var, herkes zaten tarımla uğraşıyor, dağdan, ovadan gelenler duş dahi alamıyor. İZSU'ya gerekli dilekçeleri yazıp durumu bildirdim, vatandaşımızın daha fazla mağdur olmaması için yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm bulmaları istiyorum” dedi.

Köydeki kahveyi işleten Metin İbat da su taşıyarak çay yaptığını ve bulaşıkları yıkadığını söyledi. Metin İbat, “1 aydır susuzluk çekiyoruz. Köyün çoğu şimdi dağlarda incirde. Köye geri döndüklerinde daha çok sorun yaşayacağız. Yetkililere sesleniyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi