Haber: Dilek Ayvalı

AK Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli, bu sabah aşırı sağanak yağış nedeniyle doğal afet yaşanan Tire’nin Akyurt ve Alaylı Mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Alaylı Muhtarı Osman Kaynaş ve Akyurt Muhtarı Fikret Battal ile birlikte afet yaşanan alanları tek tek gezen AK Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli’ye, teşkilat yöneticileri de eşlik etti.

TAM BİR DOĞAL AFET

Selman İçelli yaptıkları incelemeler sonrası bir açıklama yaparak, “Tire’de en son 20 yıl önce görünen bir afet yaşandı bugün. Bölgemiz bu hafta aşırı yağışın etkisindeydi. Metrekareye düşen yağmur miktarı tüm istatistikleri alt üst etmiş durumda. Bugün Tire’de yaşanan tam bir doğal afet. Yaptığımız incelemelerde Akyurt Mahallemizdeki köprünün önüne römork devrilmiş ve selin sürüklediği ağaçlar toplanmış olduğunu ve bununla birlikte köprünün biraz zarar aldığını gördük. Öte yandan Akyurt Mahalle Mezarlığı tamamen su altında kalmış ve mezarların büyük bölümü yerinden oynamış. Can kaybının olmaması bugün için elimizdeki en olumlu veri” dedi.

EKİPLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Karayolları Bölge Müdürlüğü ile sabah saatlerinden itibaren iletişimde bulunarak bölgenin durumu ile ilgili de bilgiler aldığını kaydeden Başkan Adayı İçelli, “Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ellerinden geleni yaptılar. Afetin meydana geldiği ilk anlardan itibaren devletimiz vatandaşlarımızın yanındaydı. Tüm birimler yolda kalan vatandaşlarımız için seferber oldular. Şu an için yolda bazı kısımlarda hala sular çekilmemiş durumda ancak tüm ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, Yüce Rabb'imden bir daha böyle bir felaket yaşatmamasını dilerim” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi