HABER: DİLEK AYVALI

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı 14 Ocak'ta başlayan aşılama çalışmaları, yurt genelinde devam ediyor. Tire'de de aşılama programına 35 yaş ve üzeri vatandaşlarla farklı meslek grupları dâhil olunca Tire Devlet Hastanesi'nde yoğunluk yaşandı. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile E-nabız üzerinden randevu alan vatandaşlar, aşı için Tire Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Sırası gelen vatandaşlara koronavirüs aşısı yapıldı. Hastanede günlük bin 500 kişiye aşı uygulandığı öğrenildi.

YÜZDE 40 AŞILANDI

Ayrıca aşılama çalışmalarının başladığı günden bu yana Tire'de toplam 52 bin doz aşı yapıldığı, Tire nüfusunun yüzde 40'ının aşılandığı öğrenildi.

Tire'de vatandaşların aşıya yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Tire İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak, Şu anda Tire Devlet Hastanesi'nde Sinovac ve Biontech aşı seçeneklerinin olduğunu, Organize Sanayi Bölgesinde de aşılama için hazırlıkların sürdüğünü, burada çalışanlar için de aşılama hizmetinin yakında başlayacağını söyledi.

Tire İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak, Tirelilere aşı çalışmasına yoğun ilgi gösterdiklerinden dolayı teşekkür ederek, maske mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edilmesine gerektiğine dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi