HABER/ DİLEK ACAR

Koronavirüs’ten dolayı birçok sektör darbe alır iken çiftçi de zor durumda. İçişleri Bakanlığı’nın pazaryerleriyle ilgili kısıtlamaları arttırması sonrasında üreticilerin ürünleri ellerinde kaldı. Bunun sonucu olarak Ödemiş Bozcayaka ‘da yaşayan Hasan Ağuş’un kara kara düşünürken çekilen fotoğrafı paylaşımlar sonucunda gündem oldu.

Fotoğraf ile birlikte “Hasan Amca 57 yaşında, eşi ve bir çocuğu ile fide yetiştiriciliği yapıyor. Korona virüsü sebebiyle yetiştirdiği fideleri sattığı pazar kapandı. Nerdeyse 1000 dönüme yetecek domates, biber, patlıcan, salatalık, acur, karpuz, kavun çilek vs. fidesi elinde kaldı.

Yetiştirdiği 10 tane ineğinden çıkan sütü verdiği sütçüsünden parasını tahsil edemiyor.

Kalbi temiz olduğu için kendi borçlarını ödemek için günlerdir çaba harcıyor. Fakat tüm emekleri karşılıksız çıktı. Borçları yüzünden hayvanlarını satmak zorunda. Senetlerinin ödemesini alamıyor.

Yetiştirdiği fideleri satmasına yardımcı olabilmek için fidelerini internete koyacağız, internet üzerinden satış yapacağız.. Çiftçi bugün ağlarsa, şehirler gelecekte daha çok ağlar!

Aşağıdaki linkten Hasan Amcanın fidelerinden satın alabilirsiniz!” yazısının yer aldığı paylaşımlar sonucunda online satış sitesi olan ciftcideneve.com adresinde Hasan Aguş için dijital dükkan da açılırken alıcılar da çok sayıda sipariş verdi.

Başkan Eriş’te bu paylaşım karşısında kayıtsız kalmadı. Bizim pazarımız açık, üretici kardeşlerimizin her zaman yanındayız...” mesajını yazarak Hasan Amca’nın fotoğrafını paylaştı.

https://www.ciftcideneve.com/store/hasan-amca-fide

Editör: Haber Merkezi