HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Düzenlenen etkinlikte 45 ünite kan bağışında bulunan 9 kişiye plaket, 35 Ünite kan bağışında bulunan 45 kişiye altın madalya, 25 Ünite kan bağışında bulunan 99 kişiye gümüş madalya, 10 ünite kan bağışında bulunan 491 kişiye bronz madalya, geçtiğimiz yıl okullarda başlatılan kan bağışı kampanyasında 360 ünite kan ile en çok bağışta bulunan Zafer İlkokulu Müdürü Sami Keskin’e de plaket verildi.

Türk Kızılay Ödemiş Şubesinde görev süreleri dolan yönetim kurulu üyeleri Yaşar Varış, Mehmet Tahir Turan, İbrahim Aydoğar, Kaan Güngelen, Tayyar Önal’a plaket verildi.

Türk Kızılay Ödemiş Şubesi tarafından düzenlenen ödül törenine Ödemiş kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, Ödemiş Belediye Başkan vekili Serkan Ekrem, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ödemiş  jandarma Bölük Komutanı Tğm. Mehmet Çandarlı, Ödemiş Hastane Yöneticisi Dr. Ömer Koçak, daire müdürleri, Türk Kızılay Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi, meclis üyeleri ve kan bağışçıları katıldılar.

Türk Kızılay’ı Ödemiş Şube Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, “Türk Kızılay’ı Dünya en yaygın, en etkin, en güçlü organizasyon yapısına sahip sivil toplum örgütüdür. Halk sağlığında yakından ilgilene bir kurum olarak, Türk Kızılay’ı Türkiye’de Kan Hizmetlerini kurup, geliştirip, bu görevi üstlenmiştir. Ülke vatandaşlarının güvenli kanlarını erişmelerini temin etmek için, her ülkeden düzenli kan bağışlayan, gönüllü kan bağışçılarına ihtiyaç duyulmaktadır. 14 Haziran Dünya gönüllü kan bağışçıları güvenilir ve kan bağışı ihtiyacının önemini vurgulamak üzere hepimiz burada toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada birçok kan bağışçısı arkadaşlarımız madalya ve plaketlerini alacaklardır. Benim bulunmuş olduğum Ödemiş Şube Başkanlığı görevimde ve Yönetim Kurulu arkadaşlarıma da plaket takdim edeceğiz.”

Türk Kızılay’ı Ege Bölge Müdürü Doktor Gökay Gök, “Ödemiş’e gelmekten dolayı çok mutluyum, iyi ki zamanında Türk Kızılay’ı Kan Merkezi Ödemiş Şubesini kurmuşlar. Biz İzmir’de Küçük Menderes’te bulunan Kan Bağışçılarını düzenli ulaşabilmek için, daha sık gelebilmek için, bu kadar yolu İzmir’den buraya gelmek zor olurdu. Ama Ödemiş Kan Bağışı merkezi sayesinde baştan beri bize büyük emeği olan başta Şube müdürü Osman Cengiz,  şube başkanım ve Yönetim Kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum. Bizim hikâyemiz 2005 yılında başladı. Bu ülkede ilk kan merkezini Kızılay kurdu. Eskiden toplanan kanlar şişeye konuluyordu. Daha sonra bu kanlar torbaya konmaya başladı. Ve böylece kanın saklama süresi de uzamış oldu. Teknoloji gelişti. Biz eskiden sistem kuramadığımız için Kan ihtiyaçlarını karşılayamadığımız için hastanelerimiz kendi kan merkezini kurdular. Ama bir şeyi atladık hasta ve hasta yakınları ihtiyacı olan kanı arayıp, bulmak zorunda kaldı. Daha sonra 2000’lı yıllarda Kızılay’da bir değişim başladı. Ama Türk Kızılay’ında 2005 yılı çok önemlidir.  Sağlık Bakanlığı adına ve yönetiminde güvenli kan temin programı başladı.  Peki, bu nedir şu an sizlerle olduğumuz gibi gönüllü, düzenli bilinçli ve kazanılmış, kan bağışçılarıdır. Düzenli kan bağışı yaparak ve hiçbir bilgiyi saklamayarak, maddi veya manevi bir şart gözetmeden sadece yardımlaşma duygusuyla düzenli kan bağışı yaparak, sizin adınıza bir hayır kurumu olan, uluslararası bir kuruluş olan, kamu yararına bir Dernek olan Türk Kızılay’ı sizin değerli emanetiniz olan kanları alıyor. Özel kutularla İzmir’de bulunan kan merkezine getiriyor. Biz bu kanları ürünlerini ayırıyoruz, Sarı beyaz ve kırmızı kısmına  sizin bir ünite bağışınızdan üç ünite ürün elde ediyoruz.  Ve böylece tanımadığınız üç kişinin hayatını kurtarıyorsunuz. Ve her bağışladığınız kanla Orman Bakanlığımızla yaptığımız protokol gereği ormana bir adet fidan dikiliyor. Ve böylece en değerli hayırlardan birini işliyorsunuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi