Makyaj malzemeleri ve fırçaların düzensizliği birçok kullanıcının şikayetleri arasındadır. Kaybolan, dağılan makyaj malzemeleri yalnız kullanıcıların vakit kaybetmesine neden olmaz, aynı zamanda hijyen ve temizlik problemlerini de beraberinde getirir. Kırılan farlar, pudralar, yüzeylerde, halılarda, şifonyerlerde zorlu lekeler oluşturur. Narin, kolay kırılabilen, temiz tutulması gereken makyaj malzemelerini nasıl düzene sokabilir, ideal formunda saklayabilirsiniz sizler için araştırdık. Kozmetik koleksiyonunuz ne kadar geniş olursa olsun, önerilerimizi dikkate alarak siz de hayatınıza konfor katabilirsiniz.  

Makyaj Masası veya Raflarıyla Kozmetiğe Özel Alanlar Yaratın 

Makyaj ürünlerinde düzensizliğin üstesinden gelmek için, makyaj için özel alanlar yaratmayı deneyebilirsiniz. Yeriniz varsa geniş bir makyaj masası alabilir, yoksa makyaj eşyalarını banyo dolaplarından kurtararak özel bir rafa dizebilirsiniz. Makyaj masalarını önermemizin nedeni, kozmetikler için özel gözler, raflar bulundurmaları. Ayrıca karşısına oturarak kolayca makyaj yapılabilmesi. Küçük gözler bulunduran masalar sayesinde yüz, göz, dudak makyajı ürünlerini gruplandırarak depolayabilirsiniz. Karşısına yerleştireceğiniz küçük bir puf üzerine fazla eğilmenize gerek kalmadan hızlıca bakımınızı tamamlamanız mümkün. Masaya yeriniz yoksa, makyaj raflar sayesinde fırçaları, parfümleri, bakım kremlerini ve temizleyicileri düzen içinde yerleştirerek kendi bakım köşenizi yaratabilirsiniz. Yatak odanız genişse, bu köşeyi yatak odasında hazırlayabilir veya giyinme odası ve çalışma odanız içinde bakım alanı yaratabilirsiniz. 

Makyaj Malzemeleri İçin Organizerlerden Edinin

Eğer makyaj masanızda yeterli kadar bölme yoksa veya makyaj masası yerine raf kullanacaksanız organizerlerden yardım alabilirsiniz. Çekmeceli, raflı makyaj organizerlerini alırken koleksiyonunuzun genişliğine göre seçim yapabilirsiniz. Örneğin fırçanız çoksa; uzun, içine fırçaların konulabileceği parçalardan daha çok almalısınız. Çok sayıda parfümünüz varsa koyu renk kapaklı masa üstü dolaplarından satın almayı tercih edebilir, böylece parfümleri ışık almadan kolaylıkla saklayabilirsiniz. Ojelerinizi, derinliği az ancak geniş çekmecelere dizebilir, fondöten gibi cilt ürünlerini renklerine göre kategorize ederek derin çekmecelerde saklayabilirsiniz. 

Makyaj Ürünleri Nasıl Saklanmalı? 

● Eğer organizer yoksa, makyaj fırçalarını uzun kavanozların, kalemlik ve saksıların içine koyabilirsiniz. Fırçaların cilde değen kıllı alanlarının üste gelmesine dikkat etmeli ve mümkünse, onları toz almayacakları kapaklı dolaplarda tutmalısınız. 

● Sıvı ürünleri saklarken kapaklarının tam olarak kapalı olduğundan emin olmalısınız. 

● Parfümleri depolarken, kalorifer gibi ısı kaynaklarına yakın bir yere yerleştirmemeye dikkat etmeli, şişelerin karanlıkta muhafaza edildiğinden emin olmalısınız. Ürünlerin orijinal kutularını saklayarak kullanmadığınız zamanlarda içine yerleştirebilirsiniz.

● Hiçbir kozmetik ürünü buzdolabına koymamalısınız. 

● Kompakt pudra, far gibi toz ürünleri çekmecelerden ziyade dolaplarda saklamayı tercih edebilirsiniz. Çekmeceleri açıp kaparken ürünlerin sarsılmaları, sıkışmaları, hassas kompakt malzemelerin kırılmalarına yol açabilir. 

Makyaj Işığı Almayı Unutmayın

Makyaja konfor katacak makyaj ışığı ürünlerini alarak bakımı kolay hale getirebilirsiniz. Makyaj yanlış ışıkta yapıldığında, ciltte lekeli görünüm oluşabilir. Kullanıcılar, malzemeleri ters veya yetersiz ışık altında çok veya az sürdüklerini fark etmeyebilir. Makyajda en objektif değerlendirmeyi karşıdan ışık aldığınızda yapabilirsiniz. Bu nedenle her makyaj masasında veya makyaj yapılan alanda makyaj ışığı bulundurmak size büyük avantaj sağlar. Net ışık sayesinde renkli makyaj ürünlerini ideal oranda ve mükemmel şekilde sürerek güne hazırlanabilirsiniz. Makyaj ışıkları, led aydınlatma teknolojisi sayesinde gözleri rahatsız etmeden yüzü aydınlatır. Tripod desteği ile dilenen boyda ayarlanarak ışık verir. Youtuber ışığı olarak da bilinen makyaj ışıklarını, bakım zamanlarının dışında, sosyal medya paylaşımlarınızda da kullanabilirsiniz. Aynaların üzerinde telefonun yerleştirilebileceği tutacaklar da bulunuyor. Bu sayede yayın esnasında tam karşıdan gelen ışığın etkisiyle kendinizi çok daha aydınlık görebilir ve öz güvenle yayın yapabilirsiniz. Sıcak ışık, doğal ışık ve beyaz ışık verebilen ürünlerin aydınlık düzeyi de kolaylıkla ayarlanır. Makyaj yaparken yardımcı olacak hatta sizi bir makyaj bloggerı olmak için şevklendirecek ışıklarla kendi evinizde bir internet yıldızı olmanız mümkün. 

Siz de önerilerimizi dikkate alarak makyaj eşyalarınızı düzene kavuşturabilir, en iyi makyajı yapmak için küçük yardımcılardan destek alabilirsiniz. 

Editör: Haber Merkezi