Haber: Dilek Ayvalı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Tire Romanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından (TİROMDER) tarafından yürütülen Bilinçli Anne Sağlıklı Bebek adlı projemizin tanıtım toplantısı Tire Belediyesi Kültür Salonunda yapıldı.

Projenin tanıtım toplantısına AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak ve Tire Müftüsü Şaban Sadan katıldı.

ANNEYİ EĞİTİRSEK AİLEDE HERKESİ EĞİTİRİZ

Programın açış konuşmasını yapan TİROMDER Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, “Bu yıl derneğimizin 10. Yılındayız. Başladığımız ilk günden beri çok ciddi mesafeler aldık. Romanlarla ilgili yerelde ve genelde birçok projede yer aldık. Eylül ayı içinde kadınlara yönelik olarak bir kadın çalıştayı yaptık İzmir’de. Bu çalıştayda kadınların mahallelerde yaşadıkları sorunları rapor haline getirdik. Raporu yerelde belediye balkanlarına ve kaymakamlara, valiliğe ve İzmir milletvekillerine sunduk. Çalıştayda ortaya çıkan sorunlara yönelik olarak ilk çalışmamız gerçekleştiriyoruz. Anneyi eğitirsek ailede herkesi eğitiriz dediğimiz bir projeyi bugün gerçekleştiriyoruz. Katılımlarınız bizim için çok önemli” dedi.

Proje çerçevesinde kadınlara, korunma yöntemleri, güvenli annelik, bebek bakımı, üreme sağlığı, erken yaşta evlilik ve zararları gibi konu başlıkları altında eğitimler verilecek. Ayrıca eğitimlere katılan kursiyerler sağlık taramalarından geçecekler.

Proje 30 Nisan 2020’de sona erecek olup proje süresince 50 kadına 2 ayrı uygulama atölyesi, 2 konferans, 2 seminer ve eğitimler verilecek.

Editör: Haber Merkezi