Sevgili Takipçilerim

İndigo çocuk ya da kristal çocuk nedir, kendi yaşıtlarına  yaşına göre özel yetenekleri olan çocuklara verilen isimdir.

İndigo çocuk ya da kristal çocuk teşhisini koyabilmek için genel yargıların ve değerlendirmelerinin dışında tıbbi olarak mutlaka çeşitli testler yapılıp tanı konulmalıdır. Bu çocuklarda alışılmışın dışında farklı, üstün denebilecek özelliklerinin olduğunu görülebilmektedir ancak bunu görebilmek için belirli testler yapılması şarttır.

İndigo çocukların özellikleri

Enerjileri oldukça yüksek ve farklıdır.

Büyümüşte küçülmüş halleri vardır.

Konuşmalarıyla herkesi hayrete düşürürler.

Enerjileri oldukça yüksek ve farklıdır.

Belirli bir kişiye ya da duruma karşı itaat etmekte zorluk çekebilirler.

Sorgulama mekanizmaları güçlüdür.

Duyarlıdırlar

Kurallara uymak konusunda güçlük çekebilirler. Bu da onların sorgulayıcı tavırlarından kaynaklanmaktadır

İhtiyaç ve gereksinim duydukları şeyleri söylemekten ve anlatmaktan çekinmezler.

Güzel sanatlara ve yetenekleri vardır ve bu konularda duyarlıdırlar.

Asalet duyguları gelişmiştir.

Burada olmayı hak ettiklerini hissederler. Başkaları bu hisselerini paylaşmadığını görünce şaşırırlar.

Kendi değerlerini bilmek onlar için sorun değildir.

Savaşçı ruhları vardır.

İndigo çocuk ya da kristal çocuk sahibi anneler aynı düzeydeki çocuklarla kendi çocuklarını karşılaştırmamalıdır. Bu anne, baba dışında çocukları da etkileyebiliyor. Çocuk bende bir eksiklik var mı diyebilir. Ruh sağlığı açısından çok yanlış bir şeydir. Çocuklarda bir şeyler yolunda gidiyorsa bunun üzerinde durulmaması gerekir. Ne zaman bir problem var, uyumda, aldığı eğitimde bir sorun varsa bir uzmandan destek almaları gereklidir. Uzmanın da ona uygun bir eğitim ortamına aileyi ve çocuğu yönlendirmesi gereklidir.

Anne babalar kafalarına göre zekâ testi yaptırmaları uygun değildir, çocuklarının gelişimi için doğru bir uygulama değildir bu durum. Zekâ testine ihtiyacı olup olmadığının değerlendirmesini klinik psikologlar, psikiyatristler yapmalıdır. Özel ifade güçleri daha kuvvetli olduğu için akranları tarafından dışlanabilmektedirler. Bu tip çocukları kendi özelliklerine yakın çocuklarla bir araya getirmek gereklidir. Kendilerine yakın çocuklarla iletişim kurmaları sağlanmalıdır. Sosyallikten uzaklaştırılan çocukların sağlıklı gelişmesi imkânsızdır. Bugün normal gelebilir ancak birkaç sene sonra bu durumun olumsuz yansımaları ortaya çıkar. Önemli psikiyatrik hastalıklar sosyal izolasyonlardan sonra ortaya çıkar. Üstün zekâlı çocukların izole kalma riskleri vardır. Bu tip çocukların zor tarafları olabilir. Mükemmeliyetçilik, takıntı hastalığı olabilir. Bu sebeple dikkatli olunması gereklidir.

Editör: Haber Merkezi