HABER:BSHA
Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Serdar Kaçar’ın kliniğinde görevi Diyetisyen Ömer Faruk Korkmaz, tüp mide ameliyatı olan obez hastaların ve zayıflamak isteyenlerin takipli online diyet sistemi ile sağlıklı zayıfladıklarını söyledi.
Teknolojik gelişmelerin bazı işleri kolaylaştırmanın yanında iş yükünü de artırdığını Korkmaz, “Koşuşturma, trafik, metro, otobüs derken işe, eve, okula, derse yetişme kaygısı başlamıştır. Zaman iyice kıymetlenmiş ve kendimize ayıracak zamanımız neredeyse kalmamaktadır. Bu koşuşturma içerisinde ayrıca hızlı yemek (Fast Food), bize zaman olarak tasarruf sağlarken; kilomuzda artışa neden olmakta ve sağlığımızı olumsuz etkilemektedir. Bu koşuşturma içerisinde sağlıklı beslenmek isteyen kişiler diyetisyene gitmek için kimi zaman vakit bulamamakta, kimi zamanda ulaşımdan kaynaklı sorunlardan dolayı diyetisyene gidememektedir. Özellikle yukarıda ki saydığım sebeplerden kaynaklı diyetisyene gidemeyen ve kaliteli bir beslenme danışmanlığı hizmeti isteyen danışanlarımız Takipli Online Diyeti tercih etmektedir” dedi.
Danışan yediği tüm besinlerin fotoğrafını çekip diyetisyene aktarıyor
Online diyeti diyetisyenin online kanallar ve farklı iletişim kanallarını ile(facebook, whatsApp, telefon görüşmesi, görüntülü görüşme) danışanına beslenme danışmanlık hizmeti vermesi olarak tanımlayan Korkmaz, “Takipli Online Diyet, diyetisyen danışanıyla görüştükten sonra, danışanının beslenmesini anlık olarak takip etmesidir. Yani uzaktan danışmanlık hizmetinin olumsuzlukları olan, tam anlayamama, uyum sağlayamama ya da kendini anlatamama gibi durumları takip mekanizmasıyla düzeltmektedir. Takipli online diyette danışan yediği bütün besinleri öğün öğün fotoğrafını diyetisyenine atmaktadır. Bu sayede yoğun ve değişken yaşam içerisinde sağlıklı beslenmek daha kolay olacaktır. Ayrıca tek bir diyete sadık kalmasına da gerek kalmayacaktır. Diyetisyeni ile sürekli diyalog halinde olan danışan gün içerisinde yaşadığı zorluklara daha hızlı şekilde yanıt bulabilecek ve diğer zamanlarda yaşadığı zorluklarda kilo almasına neden olan davranışı tekrarlamayacaktır” diye konuştu. 
Takipli online diyetin normal diyet gibi kişiye özel hazırlandığını belirten Korkmaz, diyetin belli sistemler dahilinde takibi gerçekleştirildiğini söyledi. Korkmaz, bu sistem için sabit sürekli kullanılan bir tartı ve bel etrafının ölçümü için bir mezura ve akıllı bir telefonun yeterli olacağını söyledi. 

Editör: Haber Merkezi