Muhtar Akçalı; “Şu an itibari ile toplamda 32 vatandaşımızın testi pozitif çıkmış durumda. Bu vatandaşlarımız ve temaslı oldukları kişiler karantina altın evlerinde. Toplam olarak 70-80 kişi karantina altında" ifadelerini kullandı.

Alınan bilgilere göre Bayındır ilçesine bağlı kırsal'da, 450 nüfusa sahip Lütuflar Köyü’nde günlük 2-3 pozitif vaka çıkarken, bugün itibari ile toplam 32 kişinin pozitif olduğu öğrenildi.

80 KİŞİ KARANTİNADA

Konuyla ilgili konuşan Akçalı; "Şu an durum geçmişe göre biraz daha iyi durumda. Geçtiğimiz günlerde günde 8 pozitif vaka çıkarken, şu an günlük vaka sayıları 2-3'e kadar geriledi. Köyümüzde toplamda 450 kişi yaşıyor. Şu an itibari ile toplamda 32 vatandaşımızın testi pozitif çıkmış durumda. Bu vatandaşlarımız ve temaslı oldukları kişiler karantina altın evlerinde. Toplam olarak 70-80 kişi karantina altında. Tabi bu sayıların düşük kalmasında köylülerimizin duyarlılığı çok önemliydi. Herkes el birliği ile vakalar konusunda dikkatli oluyor. Köyümüzde zaten iki tane kahvehane bulunuyor, onlara giden vatandaşlarımız kesinlikle sosyal mesafeye dikkat ediyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi