HABER / DİLEK ACAR

42 yaşında 3 çocuk annesi kuaför olan Semra Özer, özellikle koronavirüs salgın sebebi ile kuaförlerin kapanmasının ardından evde oturup birilerinden destek bekleyip yük olmak yerine sıcak çay, simit ve evde yapmış olduğu pizza, börek, sarma yapıp satarak geçimini sağlıyor.  Ayrıca ihtiyaç sahiplerine bu süreçte ücretsiz olarak gevrek,çay ikram ediyor. 42 yaşında rızkını çıkarmaya çalışan Semra Özer birçok kesim tarafından takdir topluyor ve destek görüyor. Simit ve börek satışı yapan Semra Özer'e hayırsever vatandaşlarda ihtiyaç sahibi olanlara ücretsiz gevrek dağıtması için de bağışta bulunuyor. 

Kendi rızkını çıkarmaktan ve bunu yaparken de birilerine faydalı olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Özer, Ödemiş’in en işlek caddelerinden biri olan Saraçoğlu Caddesinde ilk başlarda kendinin yaptığı karton kutu ve taburelerden oluşan alanda çay satmakla başladığını belirtti. 

Zamanla kendisine desteğin arttığını söyleyen Semra Özer, “3 evladım var. Ailem için  mesleğim olan kuaförlüğün  yanında  ek gelir için çay satmaya başladım.  Bu süreçte bana destek olanlar da oldu.  Önümü kesmek isteyenler de. Ama bu benim ekmeğimi kazanmama engel olmadı. Bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizde de olan koronavirüs salgını sebebi ile kuaför dükkânım kapandı. Ben de boş durmamak adına mücadelemi sürdürüyorum. Ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum. Kendimin yapmış olduğu ev yemekleri, börek çeşitleri ve isteye göre hazırladığım ürünlerden rızkımı çıkartıyorum. Elimden geldiğince de ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışıyorum. Almanya’dan bile arayıp hayır için simit parası gönderdiler. Çok mutlu oluyorum. İnanın insanlara faydalı olabilmek beni hiç yormuyor. Severek yapıyorum her şeyi sevgimi de katıyorum yemeklerime. Bu yola çıktığım günden beri yanımda olan bana destek evren güzel insanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi