Başka bir merkezde kanser tanısı alan 38 yaşındaki kadının yapılan ameliyatta karın bölgesindeki 16,5 santimetre çapında kist  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Kemal Uğurbil tarafından çıkarıldı. Sonucun kanser çıkmadığını anlatan Dr. Uğurbil, kadının bir yumurtalığını da kurtardıklarını ve menopoza girmekten kurtulduğunu söyledi.

Daha önce gittiği bir merkezde kanser tanısı alan 38 yaşındaki kadın, “Tire Devlet Hastanesinde sol yumurtalığımda 16,5 santimetrelik bir kist olduğu görüldü. Çok büyük olduğu için böbrek, idrar kanalı ve bağırsağın bir bölümüne de zarar verdiği söylendi. İzmir’deki bir merkezde yapılan incelemede ise kistin yüzde 70 oranında kanser olduğu, ekip tarafından yapılacak ameliyatla kanserli dokunun temizleneceği ifade edildi” dedi. Kanser nedeniyle korku ve endişe yaşayan kadın Özel Ata Sağlık Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Kemal Uğurbil’e muayene oldu.

Başka Bir Merkezde Over Kanseri Tanısı Konup Ameliyat Önerilmiş

Yapılan tetkiklerde hastanın batın bölgesinde büyük bir kitle olduğunu gördüklerini anlatan Dr. Uğurbil, “Hastanın batında büyük bir kitlesi vardı. Ve hastaya daha önce başka bir merkezde over kanseri tanısıyla ameliyat tavsiye edilmiş ve hatta planlanan kanser ameliyatı hakkında detaylı bilgi verilmiş. Sonra hastayı ben muayene edince hastada kanser olmadığını endometriozis kisti olduğunu tespit ettik. Hastanın tercihi ben olduğum için ameliyatı da ben yaptım.  MR filmine göre kitle sol taraftan batına çok yapışık vaziyetteydi. Daha önceki doktorların emarı görüp böyle düşündüğünü tahmin ediyorum. Ama sonradan frozen için açtığımızda hastayı batının çok serbest olduğunu ama kitlenin sol tarafa çok yapışık olduğunu gözledik. Kitleyi hiç patlatmadan çıkarttık ve patoloji için örnek aldık. Patoloji sonuçu tamamen  Endometrioma  gelince ameliyatı orada bitirmiş olduk. Böylelikle kadın çok basit bir şekilde bir yumurtalığını kaybederek sağlığına kavuştu. Hastaya da şu anda endometriozis tedavisi yapıyoruz. Hastayı 6 ay iğneyle menopoza sokuyoruz ve böylelikle onları da baskı altına alıp hastanın rahat etmesini sağlıyoruz.  Hastanın kanser şüphesi olduğu için bu kadar büyük bir kitleyi patlatmadan çıkaramazsınız. Onun içinde biz bu ameliyatı açık olarak yaptık ve patlatmadan da çıkardık. Diğer yumurtalığı kurtarmış olduk. Hastanın her ne kadar çocuğu olsa da erken yaşta menopoza girmemiş olacak. Hasta çok mutlu oldu tabi hem menopoza girmiyor hem de kanser değil. Bir yumurtalık kanseri bu yaşta hem tehlikeli ve öldürücü bir tanı olacağı için hasta memnun” diye konuştu.

Doktorumuzdan Allah Razı Olsun

Yaptıkları ameliyatta hastanın diğer yumurtalığını koruduklarını anlatan Dr. Uğurbil, “Hastanın her ne kadar çocuğu olsa da erken yaşta menopoza girmemiş olacak. Hasta çok mutlu oldu tabi hem menopoza girmiyor hem de kanser değil. Bir yumurtalık kanseri bu yaşta hem tehlikeli ve öldürücü bir tanı olacağı için hasta memnun” şeklinde konuştu. Hasta ameliyatın ardından yaptığı açıklamada, “Kemal hocam, zor geçecek bir ameliyatı kolaylaştırdı. İki gün sonra taburcu oldum. Patoloji sonucum temiz çıktı. Doktorumuzdan Allah razı olsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi