Genç Kızılay İzmir Gönüllüleri “Sağlıklı Köy Okulları” projesi kapsamında İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Kızılkeçili İlkokulunu ziyaret etti.

Ziyaretlerde Genç Kızılay İzmir yönetim kurulu üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Öğrenci Çalışma Grubu üyesi Merziye Gökçe Göksu, snellen levhası (göz eşeli) ve renk körlüğü testlerini kullanarak öğrencilerde görme bozukluklarını tespit etti. Çocuklarda gelişme geriliği olup olmadığını inceledi.  Genç Kızılay İzmir yönetim kurulu üyesi ve stajyer diş hekimi Azmi Asoğlu’da çocuklara doğru diş fırçalama teknikleri hakkında bilgi verdi ve genel diş kontrollerini gerçekleştirdi.

Genç Kızılay İzmir gönüllüleri çocuklarla keyifli zaman geçirmeyi de ihmal etmedi. Ekip çocukları sağlık konusunda bilinçlendirirken oyuncaklar dağıttı ve miniklere Kızılay’ı tanıtan keyifli videolar izletti. Çocuklarla oyunlar oynayan ve onlarla güzel bir gün geçiren gönüllülere, İYTE Tasarım Topluluğu da eşlik etti.

Etkinlik boyunca gönüllülere eşlik eden ve onları destekleyen Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı ve Bayındır Kızılay Temsilcisi Osman Kadan: “Bu kıymetli etkinlik için Genç Kızılay İzmir ekibine çok teşekkür ediyoruz. Gençlerin böyle güzel faaliyetler gerçekleştirdiğini görmek mutluluk verici. Bizler de Bayındır Belediyesi olarak her zaman onlara destek olmaya çalışacağız. Genç Kızılay İzmir ekibini başka etkinliklerle de yine Bayındır’a bekliyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi