Haber: Dilek Ayvalı

Saraçtur Turizm Hadi Gari Tur, geçtiğimiz hafta sonu Tireliler’in katıldığı gezi programında Denizli Pamukkale Buldan’daydı.

Cumartesi günü sabah 06.00’da Tire öğretmenevi önünden hareket eden Saraçtur gezi otobüsünün konukları sabah 08.00’de Nazilli Ör-Koop tesislerinde açık büfe kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından tekrar yola çıkan kafile 10.30’da Bağbaşı Yaylasına çıktı.

Ege bölgesinin en uzun teleferiğine binen Tireli geziseverler, Bağbaşı Yaylasının eşsiz doğa manzarasını izledi bol bol fotoğraf çekip kartopu oynadı.

Saat 13.30’da Pamukkale’de 5 yıldızlı Richmond otele giriş yapan Saraçtur Gezi Kafilesi otelin havuz, termal ve SPA aktivitelerinden yararlanıp 5 çayına katıldı.

Saat 19.30-21.30 arasında düzenlenen açık büfe akşam yemeği servisiyle birlikle ücrete dâhil olan canlı müzik eğlencesine katılan Tireliler gönüllerince eğlendi.

Pazar günü otelde açık büfe kahvaltının ardından 12.00’de Pamukkale travertenler ve kırmızı su Karahayıt’a doğru yola çıkıldı.  Pamukkale travertenlerin alt kısmındaki kazların ve ördeklerin yüzdüğü göl kenarında çay, kahve keyfinden sonra saat 14.30’da Buldan’a gidildi. Meşhur Buldan çarşısını gezip, alışveriş molası veren kafile saat 17.00’de Buldan’dan Tire’ye doğru harekete geçti.

Dönüş yol olarak Kiraz üzerinden Tire’ye gelmek isteyen ekip yolda hemen önlerinde meydana gelen kaza nedeniyle 1 saat yolda kaldı. Daha sonra yolun trafiğe açılmasıyla tekrar yola çıkan ekip Ödemiş’e inerek Ödemiş’te Beydağlı pide salonunda Ödemiş2in meşhur Töngül pidesini ve tatlı olarak da fırında tahinli pide yediler. Çay keyfi de yapan ekip saat 22.00’de Tire’ye döndü.

Aracı olmayan tüm konuklar tek tek evlerine bırakıldı.

Saraçtur’un bir sonraki gezi rotası ise şöyle;

8-9 Ocak 2022- Ankara Eskişehir - 1 gece konaklamalı

8-9 Ocak 2022-Nevşehir Kapadokya – 1 gece konaklamalı

Editör: Haber Merkezi