Haber: Dilek Ayvalı

Shiva’yı sahiplenen Akıncı ailesi, Shiva’nın hikâyesini Gazetemize anlattı. Özge Akıncı, “Ben hayvanlardan çok korkarım. İlk dokunduğum tüylü, Shiva. Küçük kızım evde bir köpek beslemeyi çok istiyordu. Ben korktuğum için hiç yeltenmedik. Yönetici ile konuştuğumuzu ve apartmanda evcil hayvan istenmediğini söyleyerek kandırdık hatta kızım Miray’ı. Barınakta bulunan Shiva’nın fotoğrafını gönderdiler bize. Ben de hayvan sahiplenmek isteyen arkadaşım Ayşegül’e gönderdim fotoğrafı. Arkadaşım almak istedi çok sevdi. Fakat kızım Miray çok ağladı. Hatta arkadaşım Ayşegül’ü arayıp, ‘Ayşegül teyze nolur biz alalım, ona lüks bir hayat sunacağım’ dedi” diye konuştu.

PİRELER BİTLER ÜSTÜNDE UÇUŞUYORDU

Özge Akıncı Shiva’yı barınaktan almaya gittikleri anları da şöyle aktardı, “Eşim çok karşı çıktı. Bakamazsınız siz dedi. Yine de gittik barınağa. Kızlarım Miray ve Simay koşarak Shiva’ya sarıldılar. Eşimle donduk kaldık. Çocuklarımızın tüylü bir hayvanı böylesine seveceğini bilmiyorduk. Ben zaten çok korkuyordum hala. Barınaktan aldık Shiva’yı Empati veterinere getirdik. Veteriner Özge Hanım çok sevindi barınaktan sahiplendiğimiz için. Aşıları bakımları yapıldı Shiva’nın. Görmeliydiniz o halini, pireler bitler üstünde uçuşuyordu ve tüyleri keçeleşmişti kirden.”

SOKAK KÖPEKLERİ SALDIRINCA…

Aradan bir hafta geçti kızlarımla Shiva’yı gezmeye çıkardığımızda 4-5 tane sokak köpeği Shiva’ya saldırdı. Ben, işte o an Shiva’yı kucağıma aldım ve bir daha da bırakmadım. O gün korkumu yendim. Çünkü Shiva’yı çok sevdim. Yaklaşık 2 yıl oluyor Shiva iyi ki hayatımızda. Shiva’nın önceki hayatını bilmiyoruz. Çok kötü şeyler yaşadığını tahmin ediyoruz çünkü hala en basit seslerde dahi korkup saklanıyor. İyi ki bizimle, o bize şans getirdi, evimize neşe getirdi. Kızlarım Miray ve Simay da çok mutlular. Herkese tavsiyem, bir evcil hayvanınız mutlaka olsun ve asla satın almayın sahiplenin” dedi.

Editör: Haber Merkezi