Almanya’da doktor olarak çalışmanın şartlarından biri Almanca yeterlilik sınavında başarılı olmak. Almanca dil eğitiminde sadece İzmir’in değil Türkiye’nin önde gelen markalarından biri olan DAS Akademie, dil eğitiminin yanında düzenlediği sınav ve sertifikasyonlarla Avrupa’nın kapılarını açıyor.

Açılımı ‘The European Language Certifcates’ olan ‘TELC gGmbH’ sınavı ile Almanya’da yükseköğrenim görmek isteyenlere Almanca yeterlilik sertifikası veren DAS Akademie, TELC Medizin FSP sınavı ile Almanya’da tıp alanında çalışmak isteyenlere de imkan sağlıyor. DAS Akademie Kurucu Ortağı Nilgün Akdoğan, sadece Almanya’da üniversite okumak isteyenlere değil, Almanya’da tıp alanında çalışmak isteyen tıp doktorlarının da dil sertifikasyonunu sağladıklarını söyledi. TELC Medizin FSP sınavının tüm dünyada sadece belli başlı sınav merkezlerinde yapıldığına işaret eden Akdoğan, “DAS Akademie de akredite sınav merkezlerinden biri. Almancada neredeyse tüm tıbbi terimlerin Almanca bir karşılığı bulunuyor. Diğer diller birçok tıbbi terimi Latince kökenlerine bağlı kalarak kullanırken, Almanca bunu en az yapan dillerden biri. Almanya’da doktorluk yapmak ile İngiltere’de doktorluk yapmak arasında dil anlamında bu yüzden fark var. O sebeple Almanya’da çalışmak isteyen doktorların TELC Medizin FSP sınavından yeterlilik almaları şart” dedi. Tıp Almancası bilgisini sertifikalandırmak isteyen doktorların DAS Akademie’nin kapısını çaldığını ifade eden Akdoğan, “Türkiye’nin farklı illerinden, Azerbaycan ve İran başta olmak üzere komşu ülkelerden her yıl İzmir’e gelen yüzlerce doktor, TELC Medizin FSP ile Almanya’da çalışabilmenin ilk koşulunu yerine getiriyorlar. DAS Akademie olarak bu yolda, onların attığı ilk adımda yanlarında olmak, desteklemek ve dil eğitimi de başta olmak üzere her tür desteği vermek görevimiz. Bunu da keyifle yapıyoruz” diye konuştu.

“DAS Akademie, Almancanın merkezi”

Avrupa Dil Sertifikaları anlamına gelen TELC’in dünya genelinde 3 binden fazla merkezde yapıldığını belirten Nilgün Akdoğan, İzmir’de bu sınavı uygulayan lisans partneri olduklarını da hatırlattı. TELC sınavlarının YÖK/ÖSYM tarafından kabul edildiğini ve YDS ile eşdeğer kabul gördüğünü vurgulayan Akdoğan, DAS Akademie olarak bu konuda yetkin akademik dil eğitimini de uzun yıllardır verdiklerini belirtti. Akdoğan, Almanca dil eğitiminde 23 yıldan fazla bir süredir uzman kadrosuyla hizmet verdiklerini söyleyerek, “DAS Akademie, ayrıca TELC sınavı için de ayrı programlar ve eğitim metotlarına sahip. Hem öğrencilerini sınava yönelik programlar ile başarıya ulaştırıyor, hem de öğrencilere TELC sınavları için rehberlik ediyor. Kurumumuz, alanında uzman ve deneyimli sınav sorumluları ile TELC sertifikası almak isteyenler için güvenle tercih edebilecekleri bir sınav merkezi ve eğitim kurumu konumunda” dedi.

Editör: Haber Merkezi