Belgrad, Beyaz Şehir anlamına gelir. Avrupa’yı ve Balkanlar’ı birbirine bağlayan yolların kavşak noktasında bulunan şehir, aynı zamanda eski Yugoslavya’nın da en büyük şehridir. Peki, Belgrad’a nasıl gidilir? Belgrad uçak bileti fiyatları ne kadar? Belgrad’ın yemek kültürü nasıldır? Belgrad’da nerede kalınır? İşte, Belgrad gezisi yapacak olanlar için en önemli bilgiler…

İstanbul - Belgrad Uçak Bileti Fırsatları

Belgrad’da havaalanından şehir merkezine ulaşım oldukça kolaydır. Havaalanı ve şehir merkezinin mesafesi yaklaşık olarak 18 km uzaklığa sahiptir. Şehir merkezine ulaşmak isteyen misafirlerin, havaalanından taksi ya da otobüse binmeleri mümkündür. Terminalin önünde yer alan taksiler, şehir merkezine ulaşım için hızlı bir seçenektir. Bunun yanı sıra A1 otobüslerinin de Slavija Meydanı’ndan 30 dakikada bir kalktığı bilinir. Zeleni Venac’tan da 30-40 dakikada bir 70 No’lu hat hareket eder. Taksi ve otobüs yerine daha konforlu yolculuk yapmak isteyenlerin flypgs.com üzerinden araç kiralamaları da mümkün.

Belgrad’da toplu taşıma seçeneklerini değerlendirmek isteyen misafirler otobüs, tramvay, taksi, mini otobüs alternatiflerinden birini değerlendirebilirler. Şehirde Tram 2 olarak tanınan tramvay hattı bulunur. Bu hat sayesinde Belgrad şehrini turlamak mümkündür. Misafirler biletlerini kiosklardan ya da tramvaya bindikleri zaman vatmandan alabilirler. 2 numaralı hat, şehrin eski merkezi yerlerini dolaştığı için Belgrad’ın tarihi hakkında bilgi edinmek için oldukça idealdir.


Belgrad’ın Yemek Kültürü Nasıldır?

Türkiye’den Belgrad’ı ziyarete gidenler Sırp mutfağının Türk mutfağıyla birbirine çok benzediğini bilmelidir. Sırp mutfağında da yemekler baharatla zenginleştirilir. Acı biber, maydanoz, tuz, sarımsak ve fesleğenle yemekler özgünleştirilir. Sırp mutfağında etin yeri ayrıdır. Yemeklerinin çoğunda et kullandıkları için et seçimlerinde de oldukça hassas davranırlar. Yemeğin yanında mısır ekmeği ya da somon ekmeği tüketmeyi severler. En popüler Sırp yemeklerinin kebap, çorba, lahana, sebze yemekleri ve sulu yemekler olduğu bilinir. Osmanlılar senelerce bu bölgede bulundukları için yemek isimlerinin Türk yemeklerinin isimleriyle aynı olduğu görülür. Tatlılarda ise baklava, tulumba ve sütlaç da Türkçe isimleriyle anılır. En meşhur Belgrad yemeklerinin börek, pieskavitsa (köfte çeşidi), güveç, gulaş ve muçkalitsa (bir çeşit et sote yemeği) olduğu bilinir. Şehirde yemek yenilebilecek en ideal mekânları ise; Saran, Little Bay, Cardak, Comunale, Kalemegdanska Terasa, Depo 23, 2 Jelena olacak şekilde sıralamak mümkün. Belgrad’ı gezmeye giden misafirler, bu mekânları araştırarak kendi damak zevklerine en uygun yerde yemek yiyebilirler.

Belgrad’da Nerede Konaklanır? 

Belgrad’da herkesin bütçesine hitap eden farklı konaklama mekânları bulunur. Öğrenciler için ideal olan hosteller, lüks ve orta dereceli otel seçenekleri vardır. Lüks bir konaklama yeri arayanlar için; Art Hotel, Hyatt Regency Belgrade, Square Nine Hotel ve Hotel Moscow idealdir. Modern tasarıma sahip olan bu otellerde farklı kültürlere ait lokantalar ve SPA gibi avantajlar bulunur. Örneğin; Hotel Moskow, Belgrad’ın en eski ve klasik otellerinden biridir. Harika bir iç mimariye sahip olan bu otel, sadece Belgrad’ı ziyarete gelen misafirlerin değil, Belgrad halkının da uğrak yeridir. Belgrad’ın iyi hostelleri listesinde de Yol Hostel ve Hostelche referans gösterilebilir. Yol Hostel, her odasının farklı bir şekilde dekore edildiği bir hosteldir. Gece hayatının ve restoranların merkezi olan Skadarlija’ya yürüme mesafesindedir. Hostelche ise bedava internet, çay, kahve hizmeti sunan ve daha çok öğrenciler tarafından tercih edilen bir hosteldir. Belgrad’ı keşfetmek isteyenler için özel yürüyüş rotaları belirler. Üç günden fazla kalacak misafirler için de çamaşır yıkama ve kurutma imkânı tanır.

Editör: Haber Merkezi