HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU 

Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, yönetim kurulu üyeleri aldıkları kararla büyük bir turizm potansiyeline sahip Ödemiş'i turizmde kalkındırmak amacıyla bir dizi etkinliklere imza attı.

İlk etkinlik olarak Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Ege Bölge Başkanı Tolga Gencer ile temasa geçti. Gencer, Manisa ve İzmir'deki 20 seyahat acente temsilcisi ile yaptığı temas sonucu, bu temsilcileri Ödemiş'e davet etti. Kadınlı erkekli acente temsilcileri Birgi'nin tarihi yerlerini tek tek dolaşarak, Birgi'ye hayranlıklarını ve buraya turlar düzenleyeceklerini dile getirdiler.

Seyahat acenteleri önce, Dervişağa Medresesini ziyaret ederek orada Birgi'nin eskimeye yüz tutmuş tarihi eserlerinden oluşan resim sergisini gezdiler. Gelen konuklar özel Birgi turu arabasıyla ücretsiz olarak tüm Birgi'yi dolaştılar. Daha Sonra, 700 Yıllık Aydınoğlu Mehmet Bey Camiine gezerek, caminin çivi çakılmadan kuntegari sistemiyle yapılan pencere ve mihrabını büyük bir hayranlıkla izlediler. Davetliler büyük İslam âlemi İma-ı Birgivi’nin kabrini ziyaret edip dualar ettiler. Bu arada, Birgili cüce Gülizar Yatağan'ın sergisinde alışveriş yaptılar. Konuklar buradan 258 Yıllık tarihi Çakırağa konağına giderek, kapalı olan konağı bahçesinden izlediler. Resimler çekildiler.  Burada Yaşar Günaydın tarafından Çakırağa konağıyla ilgili geniş bilgiler verildi. İpeğin merkezi olan Birgi’de İpek imalatı ve ipek kumaş yapan tezgâhların çalıştığı bir atölye gezildi. Buradan kadın kooperatifine gidilerek, çeşitli alışverişler yapıldı.

Konuklar ve Ticaret Odası Yetkilileri, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Gölcük'e gittiler Gölcüğün temiz havası ve manzarası karşısında gelen konuklar hayran kaldılar. Acente temsilcileri bu gezilerin bölgeye sık sık yapılarak, Ödemiş turizmine katkı da bulunarak turlar düzenleyeceklerini açıkladılar.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, "Birgi'nin Gölcük'ün güzelliklerini tanıtmak için Birgi'de toplandık. Daha sonra da Gölcük'e geçeceğiz. Turizm potansiyelinin çok fazla olduğu bir yer Birgi. Her zaman yeni tesislerin açılmasına gebe bir yer. Yine öyle bir yerdeyiz. Resmi açılışı olmasa da hizmet vermeye başlamış turistlik bir oteldeyiz. Buradaki tesiste havuz ve sauna da var. Bu da ayrıca değer katan bir özellik Birgi'de çok büyük bir turizm potansiyeli var. Bunu yeni tesislerle pekiştiriyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor.  Bugünkü acentelerimiz İzmir ve Manisa Bölgesinden geldiler. 20'i geçkin acente var. Zaman Zaman böyle acentelerimizi buraya çağırıp konuk edeceğiz. Amacımız bölgeyi tanıtmak, bölgenin turizm konusunda da hak ettiği değeri bulmasını sağlamak" dedi.

Türkiye seyahat Acenteleri Birliği Ege Bölge Başkanı Tolga Gencer, "Burada bugün İzmir ve Manisa’dan 20 seyahat acentesi ile Birgi’nin, Gölcük'ün, Ödemiş'in turizm merkezi olması için başlattığımız bir çalışmadır. Buraya gelen arkadaşlar, Birgi ve Gölcüğü turlarını katarak, günü birlik turlar yaparak veya konaklama turları yaparak buranın zenginliğini artırmak amaçlı yaptığımız bir info gezisindeyiz şu an. Bu arkadaşlarımız daha sonra, kendi tur programlarını alıp, buraya kültür turlarını yapmak için bir çalışma yapacaklardır" dedi.

Editör: Haber Merkezi