Efe Zihinsel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ozan Uvaçin engelli sporcularının
16-18 Eylül tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek olan Türkiye Atletizm Şampiyonası’na davet edildiğini bildirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Efe Zihinsel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ozan Uvaçin, sporun sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraş ve tüm insanlar için önemli olduğunu söyledi. Ancak sporun, engelli bireyler için daha farklı bir önemi bulunduğunu ifade eden Uvaçin, “Çünkü spor, zaten yaşamlarında birçok engelle karşılaşan ve bu engellerin yarattığı stresle birlikte yaşayan engelli bireylere, yeni bir pencere açabilmektedir. Bizler, spor eğitimi ve yarışmalarının zihinsel engelli bireylerin sosyal ve psikolojik gelişimine büyük katkıda bulunduğu düşüncesini savunmaktayız” dedi.
Bu amaçla, Türkiye’deki engelli bireyler için oluşturulmuş spor organizasyonlarına mümkün olduğu kadar katıldıklarını da belirten Ozan Uvaçin, “Yılda ortalama 14-15 müsabakada çocuklarımız spor yaparak yalnızlığını diğer insanlarla paylaşabilmekte, arkadaşlık kurabilmekte, dayanışmayı öğrenebilmekte, yeteneklerini tanıyarak gelişme olanağı yakalayabilmekte. Kendisine, bedenine ve diğer insanlara karşı olumlu duygular geliştirebilmektedir. Tüm bunlar da bireye anlamlı ve doyumlu bir yaşamı yakalama ve sürdürme şansını vermektedir.
Bunları bu kadar açıklıyorum ki, bir nebze olsun kafalardaki engelleri aşabilelim. Siyasi düşünceler, ticari kaygılar derken ilçemizde bu oluşumu bir türlü, bir üste taşıyamadık” şeklinde konuştu.
Bu bölgede yaşayan tüm vatandaşların dikkatini gönüllü çalışmalara çekmek ve ilgi uyandırmak, birlikte daha fazla ne yapabileceklerinin çabası içerisine girdiklerini kaydeden Efe Zihinsel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ozan Uvaçin, “Yanlarında olduğunuz, paylaştığınız sürece zihinsel engelli çocukların da bu toplumun ayrılmaz bir parçası olduğuna, uygun eğitim olanakları sağlandığında, bu çocukların da öğrenebileceklerine, gelişme göstereceklerine ve başarıyı yakalayabileceklerine inanmalarını istiyoruz.
Toparlayacak olursak yıl içerisinde almış oldukları dereceler neticesinde Ödemiş Fatih Eğitim Uygulama Okulu’ndan Serkan Nizam, Tire Eğitim Uygulama Okulu’ndan Halil Sesli ve Ahmet Çakır Trabzon’da düzenlenecek olan Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda bizleri temsil edecekler.
           Öncelikle ailelerimize teşekkür etmek istiyorum, yaşamlarında çoğu zaman engellerle karşılaşan çocuklarının başarıları ile gurur duymalılar. Ve bizlere bu mutluluğu yaşatan özel sporcularımıza sonsuz teşekkürler, başarılar” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi