HABER: DİLEK AYVALI

Tire Belediyespor Kulübü Minikler ve Gençler, Tire’de yapılması planlanan İzmir İl Şampiyonasına antrenörleri Ahmet Sakıcı ve Zafer Çetinkaya ile hazırlanıyor.

Tire’de 35 yıldır Taekwondo antrenörlüğü yapan, 800’e yakın siyah kuşak, 43 beden eğitimi mezunu, 5 antrenör ve 2 hakem yetiştiren Ahmet Sakıcı, Dilek Ayvalı'nın sorularını yanıtladı.

Dilek Ayvalı: Taekwondo sporuna başlamaya nasıl karar verdiniz?

Ahmet Sakıcı: Çok dayak yiyordum. Bruce Lee filmini seyrettikten sonra, yukarı mahalledeki garibanlıktan ve eziklikten dolayı Taekwondo’ya başladım. 

Dilek Ayvalı: Hocalarınız kimlerdi, nasıl eğitim aldınız?

Ahmet Sakıcı, İlk Hocam Nazım Sepil'di. Ondan sonra Nezim Cezik ve sonra da Soner Dinler oldu. 

Dilek Ayvalı: Benim bildiğim kadarıyla Tire’nin uzun yıllardır tek Taekwondo Antrenörü sizsiniz. Kaç yıl Tire'de tek başınıza bu sporu yaptınız?

Ahmet Sakıcı: 1986 yılından 2015'e kadar.

Dilek Ayvalı: Kaç öğrenciniz oldu, kurslara gelenler şu an neler yapıyorlar?

Ahmet Sakıcı: 800’e yakın siyah kuşak var şu an Tire’de, 43 tane Beden Eğitimi Öğretmeni, 5 tane antrenör çıkardım, 2 tane de biri İzmir biri de Isparta Bölgesi hakemler. Şu an burada olan sporcularımız ise 80 kişi. 

Dilek Ayvalı: Bu Akşam izlediğimiz sporcular neye hazırlanıyorlar?

Ahmet Sakıcı: İzmir İlinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyorlar. Belediye Başkanımız ile görüşüp teşekkür ettiğimiz İzmir’de yapılacak olan minikler müsabakasının Tire’ye alınmasından dolayı bu çocukları şampiyonaya hazırlıyoruz. 

Dilek Ayvalı: Şampiyonaya kaç ilçenin katılması bekleniyor?

Ahmet Sakıcı: İzmir ilçelerinin hepsinin katılması bekleniyor.

Dilek Ayvalı: Kaç gün sürecek?

Ahmet Sakıcı: İki gün. Cumartesi ve Pazar günü

Dilek Ayvalı: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Ahmet Sakıcı: Bu kursların açılmasından dolayı Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'a, Tire Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Kerim Aydoğan Gül'e, Halk Eğitimi Merkezimize, Gençlik Spor Müdürlüğümüze ve ilk adımı atan Şehit Mehmet Oruç İmam Hatip Okulu MüdürüÖmer Malkoç beye kursların tekrar başlatılmasından dolayı teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi