Ödemişli engelli sporcular Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen Özel Olimpiyatlarda madalya kazandı. Engelli sporcular basketbol branşında takım halinde 3’üncü olarak Ödemiş’in adını bir kez daha duyurdular. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’e de engelli sporculara verdiği destekten dolayı federasyondan madalya gönderilirken, örnek proje Engelsiz Kahve, Kayseri’deki yarışmalara katılan kulüp temsilcilerinin de ilgisini çekti.
Erciyes Üniversitesi ve Özel Olimpiyat Sporcuları Derneği tarafından organize edilen Özel Olimpiyat Yarışmaları Süleyman Demirel Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi.
Ödemiş Bedensel ve Zihinsel Engelliler Spor Kulübü oyuncuları, Kayseri Erciyes Üniversitesi komplekslerinde düzenlenen basketbol turnuvasında takım halinde Türkiye Üçüncüsü olup madalyalarla döndüler.
Ödemiş Belediye Başkanlığı’nın sponsorluğunu üstlendiği karşılaşmanın yapıldığı Kayseri ilindeki müsabakalarda, belediye tarafından yaptırılan Engelsiz Kahve’nin pankartı asıldı ve broşürleri dağıtıldı.
Edinilen bilgiye göre birçok kulübün katıldığı yarışmalarda anlatılan Engelsiz Kahve’yi incelemek üzere, Adana ilinden bir kulübün önümüzdeki ay Selçuk ilçesinde yapılacak olan yarışmalar sonrası Ödemiş’e gelecekleri ifade edildi.
UVAÇİN, “BAŞKANIN BÜYÜK DESTEĞİ OLDU”
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kulüp Başkanı Ozan Uvaçin, “Kayseri’de düzenlenen Türkiye müsabakaları basketbol turnuvasında Ödemiş kulübümüz takım halinde üçüncü olarak madalyaları aldılar. Belediye Başkanımız Bekir Keskin sporcularımıza forma, spor ayakkabı ve masraflarını karşılayarak sporcularımızın oraya gitmesinde büyük destek oldu. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Biz de orada hem Ödemiş Belediyesi’ni, hem Engelsiz Kahve’yi tanıtma imkânı bulduk. Kulüpler ilgi gösterdiler. Kulübümüz büyük ihtimalle önümüzdeki dönem Ödemiş Belediyespor bünyesinde tüm karşılaşmalara daha geniş imkânlarla katılma imkânı bulacaklar” dedi.
KESKİN, “SPORCULARIMIZ ÇOK BAŞARILI”
Belediye Başkanı Bekir Keskin de yaptığı açıklamada, “Önemli olan bu çocuklarımızın sosyal hayata daha fazla bağlanması. Yaklaşık her karşılaşmada madalyalarla ilçemize dönmekteler. Bu da bize büyük gurur veriyor. Perşembe günü de Denizli’de yapılacak futbol karşılaşmalarına katılacaklar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
KESKİN’E DE MADALYA
Kayseri’de yapılan karşılaşmalarda federasyon, engelli kulüplere verdiği destekten dolayı da Belediye Başkanı Bekir Keskin’e madalya gönderdi. Engelli sporcu Vahit Topal, Başkan Keskin’e madalyasını taktı.
Editör: Haber Merkezi