HABER: BAŞAR UÇAR
İzmir U-19 Ligi finalinde Yamanlar Esenspor’u 1-0 yenerek şampiyon olan Ödemiş Belediyespor’un gençleri maç sonrası saldırıya uğradı. 80 kadar seyircinin sahaya dalması ile başlayan olaylarda Ödemişli iki oyuncuya darp raporu verildi.
İzmir’i Türkiye U-19 Futbol Şampiyonası’nda temsil edecek 5 ekibin belirleneceği play-off final maçları salı günü oynandı. Atatürk Stadı 1 No’lu yan sahadaki finalde Yamanlar Esenspor ile karşılaşan Ödemiş Belediyespor U-19 takımı maçın 10. dakikasında Emre’nin penaltı golüyle rakibini devirerek Türkiye Şampiyonası biletini kaptı. Bitiş düdüğüyle sahaya dalıp tekme tokat saldırdılar!
Yamanlar Esenspor, karşılaşmayı üç oyuncusunun kırmızı kart görmesiyle 8 kişi tamamlarken maçın bitiş düdüğüyle birlikte hem Yamanlar Esensporlu futbolcular hem de seyirciler sahaya dalıp Ödemişli oyunculara saldırmaya başladı. Tel örgüleri aşıp sahaya giren seyircilerin tekme tokatlı saldırısına maruz kalan futbolcular ve teknik ekip adeta canını zor kurtardı.
Ödemişli oyunculardan Onur Tosun başına aldığı darbelerle bilinç kaybı yaşadı. Sezer İnce’nin de başında yarık oluşurken yaralı futbolcular Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Futbolcular tetkiklerin ardından kontrol amacıyla bir süre hastanede bekletilirken daha sonra taburcu edildiler. Ödemiş Belediyespor kafilesi saat 23.30 sularında Alsancak’taki karakola giderek olaylarla ilgili ifade verdi. Çirkin olaylar sonrası gözler, Yamanlar Esenspor’un hakemin raporu doğrultusunda alacağı cezaya çevrildi. İzmir İl Disiplin Kurulu’nun olaylı maçı önümüzdeki günlerde gündemine alacak.
“Kınıyoruz”
Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde eden 5 ekipten biri olan Ödemiş Belediyespor U-19 takımının antrenörü Yılmaz Horasanlıoğlu, İzmir’de maçın bitiş düdüğüyle birlikte inanılması güç olayların yaşandığını söyledi.
Horasanlıoğlu, “Maç sonrası sevincimizi yaşamak isterken bir anda rakip takımın oyuncuları ve tel örgüleri aşıp sahaya giren seyircileri oyuncularımıza saldırdı. Seyircilerin arasında kalan futbolcularımız aldıkları darbelerle hastanelik oldular. Daha kötü sonuçlar da ortaya çıkabilirdi. Hiçbir skor gençlerimizin hayatından önemli değil. Futbol sahalarında bu tip olayları sık sık görüyoruz. Gerçekten üzücü. Tek tesellimiz oyuncularımızda daha kötü bir durumun gelişmemesi oldu. Bu olaylara sebep olanları kınıyoruz. Gerçekten yazık. Biz hiçbir zaman centilmenlikten kopmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye Şampiyonası’na katılma sevincimizi yaşayamadık” dedi.

Editör: Haber Merkezi