Ödemiş Belediyespor futbolcuları ve teknik heyeti Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’i ziyaret etti. Ziyarette Müftü Bilgiç ve futbolcular dünyaca ünlü iki futbolcu Real Madrid’li Christiano Ronaldo ve Barcelona’lı Lionel Messi’yi kıyasladılar… Müftü Bilgiç, Platini’nin neden futbolu bıraktığı ile ilgili olarak da ifadeler kullandı.
 
Ödemiş Belediyespor futbolcuları, teknik direktör Fatih Parmaksız ve kulüp yöneticisi Osman Döner ile birlikte Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’i ziyaret ettiler.
Ziyaret ile ilgili olarak konuşan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç sporcuların önemli bir mesleği icra ettiklerini, temsil ettikleri mesleğin özel bir kabiliyeti olduğunu söyledi ve “Sporcular kendilerine dikkat etmeliler, sporun en büyük tehlikesi fanatizmdir. Onun için bir ülkede toplumsal barışın ihyasında; sanatçıların, sporcuların, din hizmeti sunanların ve eğitimcilerin işbirliği içerisinde olması gerekir. Bu meslek grupları toplumun hem aklına hem de duygularına hitap ederler, bu konuda kurtarıcı aramaya gerek yok kurtarıcı; ülkesini seven, insanını seven, derdi olan, hedefleri olan, vizyonu olan herkestir” dedi.
“EN ÖNEMLİ SORUN İNSAN OLMAK”
İnsanın en büyük sorununun ne siyasi ne de iktisadi olduğunu ifade eden Bilgiç, “En önemli sorun ise insan olma sorunudur. Sorunların çözümü yukarıdaki meslek guruplarının biraraya gelmeleri ve ortak bir akıl oluşturmaları ile mümkündür. Atatürk, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyor. Dünya spor camiasının sıkıntıya girmesinin en önemli sebeplerinden birisi de ahlaki yozlaşmadandır. Dünya futbolunun patronu olan Platini, ‘Ne zaman benim beynim ayaklarımı yönetemedi ben o zaman ben diğer arkadaşlarımdan geri kaldım ve o zaman futbolu bıraktım’diyor. Sporcu her konuda bilgi ve birikim sahibi olmalıdır, sporcular ve sanatçılar bir toplumun önderleridir, sporcuların bir değil birden fazla şapkası olmalıdır” diye konuştu ve futbolculara Messi ile Ronaldo arasındaki farkı sordu. Futbolcular ise, Ronaldo’nun bireysel başarısı ile ve fiziksel özellikleri ile ön planı çıktığını Messi’nin oyun kurucu, paylaşımcı ve biz anlayışıyla ön planı çıkan bir oyuncu olduğunu, Messi’nin takım oyuncusu olduğunu dile getirdiler.
“ÖDEMİŞ BELEDİYESPOR’U TAKİP EDİYORUM”
Futbolun iyi oynayanın değil güçlü olanın kazandığı, rekabetin değil, çatışmanın olduğu bir spor olduğunu söyleyen Mustafa Bilgiç, “Sadece spor ahlakını değil insanların ahlakını tehdit eder, hepimiz; bir şekilde spora ilgi ve alaka göstermeliyiz. Sporu sıradan insanların eline teslim etmemeliyiz. Sıradan insanlar; sporu da insanlarda sıradanlaştırırlar. Sırdaşı insanlar ise spor sayesinde toplumsal barışa katkı sağladıkları gibi toplumun sosyal psikolojisini de dengelerler, ben Ödemiş’te yönetici Osman Bey’i, antrenör Fatih Bey’i, sporcuları gördüğümde, Türk sporu hakkında ümit var olduğunu tecrübe ettim. Sporcular ve sanatçılar siyaset üstüdür; ırk, din ve dil ayrımı yapmazlar; işte bu dil eğitilmiş, donanımlı, güçlü insanların elinde ve gönül dilinin de yardımıyla bütün insanlığa ulaşır. Bu duygularla buraya kadar gelerek bizleri ziyaret etmeniz bizleri onurlandırdı. Sizlere üstün başarılar diliyorum. Ödemiş Belediyespor’un maçlarını takip ediyorum, maçları da izlemeye sahaya geleceğim ve her zaman sizlerle beraberiz” diye konuştu.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç açıklamalarının ardından yönetici ve futbolculara Ord. Prof. Ali Fuat Başgil’in “Gençlerle Başbaşa”adlı kitabını hediye etti.
“FUTBOLCULARIN AHLAKINA DİKKAT EDİYORUZ”
Ödemiş Belediyespor yöneticisi Osman Döner ve teknik direktör Fatih Parmaksız ise,Bizlerin en çok dikkat ettiği şey futbolcuların ahlakıdır, onların topluma örnek olduklarını her fırsatta kendilerine hatırlatıyoruz, maçlara genelde gençler yani ülkenin geleceği olan gençler geliyor bu açıdan bizler de gençlere her konuda örnek olmak zorundayız. Eskiden maçlara bayanlarda gelirdi şimdi ise, tribünlerin kötü tezahüratı yüzünden maçlara gelemez oldular, bizler bu kötü tezahüratların yapılmaması konusunda her türlü çabayı ve gayreti gösteriyoruz” diyerek, Mustafa Bilgiç’e kendilerini en güzel şekilde karşılayıp, ağırladığı için teşekkürlerini ilettiler.
Editör: Haber Merkezi