Ödemişspor’un eski başkanlarından İsmet Yalgın şu an Bölgesel Amatör Lig’de kötü günler geçiren Belediyespor’un sezon öncesi yanlış politikalar uygulamasından dolayı bu duruma geldiğini iddia etti. Yalgın tedbir alınmazsa Ödemiş Belediyespor’un küme düşmekle karşı karşıya kalacağını dile getirdi.
“Ödemiş Belediyespor nereye gidiyor?” diyen İsmet Yalgın kulüpte para sıkıntısı olmamasına rağmen yaz boyunca her gün transfer haberleri yapılmasının Ödemişlileri ayağa kaldırdığını sonra da oturttuğunu bildirdi. Ödemiş Belediyespor’un bu sezon kesin olarak şampiyon olduğunu düşündüklerini ifade eden Yalgın, “Çünkü transferleri yapanlar eski futbolculardan kurulu, belediye meclisinin bile kenara çekilip ‘bu yönetim bu takımı şampiyon yapar’ dediği bir kuruldu. Bu şekilde görüş bildirmişlerdi” dedi.
ANTRENÖR SEÇİMİNDE VERİLEN TEPKİLER GÖRMEZDEN GELİNDİ”
Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Belediyespor Başkanı Bekir Keskin’in de kendisine Akıncılar Mahallesi muhtarlık bürosu açılışında ‘İsmet Amca artık takımımız bu sene kesin şampiyon’ dediğini aktaran İsmet Yalgın, “Ben de Bekir Keskin’in futbol yöneticiliği yapması ve Ödemişspor’u düşüren Başkan Cafer’in listesinde 2.Başkan olarak görevde bulunması ve bu tecrübelerinden dolayı ben de bayağı inanmıştım. Sonrasında Bekir Keskin’e berbere girmeden saçın renginin belli olamayacağını söylemiştim. Bu doğrultuda Sayın Keskin’in yanlışları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı” diye konuştu.
Kulübün antrenör seçiminde de hataya düştüğünü söyleyen Yalgın, “Antrenör için bütün belediye meclis üyelerini, belediye personelini hatta Avni Coşar, Cevdet Ayhan ve Mehmet Yayla gibi futboldan anlayan kişilerin de istifa etmesini görmezden gelerek, anlamaması da yanılgıya düştüklerinin bir göstergesidir” ifadelerinde bulundu.
“İSKELETİN BOZULMASI BÜYÜK HATAYDI”
Kulübün şu an ligdeki durumuyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan eski Başkan İsmet Yalgın, “Çiğli Belediyespor ve Yeni Bornovaspor Bölgesel Amatör Lig’in 10.grubunda iyi bir başlangıç yaparak zirveye oynayacaklarını gösterdiler. Ödemiş Belediyespor daha ligin 4.haftasında rakiplerinin 6,7’şer puan gerisine düştü. Statü gereği bu kulüplerin altında kaldığımız zaman küme düşeceğiz. Bu konuda hala tedbir alınmaması ve Ödemiş Belediyespor’da Ödemişli 1 futbolcu dışında futbolcu bulunmaması, genç takımdan 8 futbolcunun oynatılacağının söylenmesine rağmen oradan da herhangi bir futbolcunun A takıma gelmemesi bir sorundur. İzmir’in ve Türkiye’nin köklü kulüplerinden olan kardeş kulüp Altay’ın da futbolcu verip ‘Ödemiş Belediyespor’da yetişsin’ önerilerinin ‘kadromuz doldu’ diyerek kabul edilmemesi, bunların dışında transfer edilen oyuncuların da geri gönderilmesi gibi sorunlar gün yüzündedir. Ödemiş Belediyespor’un en büyük hatası ise geçtiğimiz sezonki takımın iskeletini bozmak olmuştur. İskelete ihtiyaç olan 2-3 takviye yerine 30 tane transfer yapıldı. Bu büyük bir hatadır. Geçtiğimiz sezondan kimse kalmadı. Ayrıca merak ettiğim bir konu daha var transfer sezonu bitmesine rağmen Ödemiş’ten gönderilen futbolcular başka takımlarda nasıl lisans çıkarttı?” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi