TRT Spor'un haberine göre Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Tahir Karapınar! 101 günde bitti...

Ersun Yanal’ın istifa ettiği tarihten bugüne geçen 100 gün içinde 26 teknik adamın ismi kamuoyunda tartışıldı. Fenerbahçe yönetimi 101. günde teknik direktörünü seçti.

Süper Lig’de 4 gün sonra Kayseri ile karşılaşacak Fenerbahçe’de takımın başında hangi teknik adamın sahaya çıkacağı da henüz netlik kazanmamıştı.

FENERBAHÇE'NİN YENİ HOCASI

Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı büyük merak konusuydu. Gündeme gelen son isim Tahir Karapınar oldu.

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Mehmet Aurelio, 12 yıl sonra antrenör olarak teknik ekibe geri dönmüştü.

SAHAYA ÇIKAMAYINCA

UEFA A Lisans sahibi olan 42 yaşındaki antrenörün, bu nedenle Fenerbahçe’nin başında teknik direktör olarak sahaya çıkma hakkı bulunmuyordu.

EN FAZLA 2 MAÇA ÇIKABİLİR KURALI

Koronavirüs süreci öncesinde "Pro Lisanssız teknik direktör ile en fazla 2 maça çıkılır" hakkını kulüp antrenörlerinden Murat Zeki Göle ile kullanan Fenerbahçe, 12 Haziran’da başlayacak lige "Pro Lisans"a sahip bir teknik adamla çıkmak zorunda.

RESMİLEŞTİ

TRT Spor'un haberine göre Fenerbahçe, teknik direktörlük görevi için Tahir Karapınar’a resmi teklif yaptı.

FENERBAHÇE'NİN YENİ HOCASI

Emre Belözoğlu'nun önerisi ile gündeme gelen Tahir Karapınar, kalan 8 haftada takımın başında maçlara çıkacak.

Sezon sonunda da Altyapı Koordinatörü olarak görevine devam edecek. 53 yaşındaki teknik direktör, Pro Lisans sahibi.

TAHİR KARAPINAR KİMDİR?

Tahir Karapınar, 20 Nisan 1967 Tire doğumlu eski futbolcu, teknik direktör. Futbolculuk kariyerinde uzun yıllar boyunca Altay'da forma giyen Tahir Karapınar, 2009 yılında da teknik direktörlük kariyerine Altay ile başladı. 53 yaşındaki Tahir Karapınar, son olarak 6 yıl önce Manisaspor'da yardımcı antrenörlük görevi yaptı.

Editör: Haber Merkezi