Haber: Dilek Ayvalı

Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Kulübü Sporcusu Salih Üzdürmez, Türkiye Dağcılık Federasyonunun her yıl düzenlediği Geleneksel Süphan Kış Tırmanışında TDF İzmir İl temsilciliğinden Tülay Kalkanoğlu, Svetlana Güler, Hasan Özkeser, Burhan Yusuf Taş'dan oluşan 4 kişilik ekiple beraber 1-4 şubat tarihleri arasında TDF geleneksel süphan kış tırmanışına katıldı.

İzmirdeki Dağcılık kulübü üyeleri ile faaliyet alanına beraber ulaşan ve Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Gençlik ve Spor kulübü adına etkinliğe katılan Salih Üzdürmez zorlu tırmanışı şöyle özetledi.
"Faaliyetin başlama yeri Bitlis-Adilcevazdı. Hava muhalefeti nedeniyle 2 şubat'ta kamp alanına ulaştık. 3 şubat günü saat 4'te kamp alanından zirveye hareket ettik. Yaklaşık 10 saatlik bir yürüyüşten sonra 37 kişi lik ekipten 21 kişi zirveye ulaşmayı başardı. Sert esen rüzgara rağmen 5 saatlik bir yürüyüşle kamp alanına ulaştık. Ertesi gün fırtınanın çıkmasıyla sabah saatlerinde bazı çadır ve malzemeleri bırakarak, 2 saatlik batak karda yürüyerek Kışkılı köyü taziye evinde fırtınanın dinmesini bekledik. Meteorojiden gelen havanın dahada kötü olacağı haberinden sonra 3 saatlik zorlu bir yürüyüşle Aydınlar kasabasına inildi."

Efe Dağcılık kolu başkanı Mehmet Taşlı Salih Üzdürmez'i tebrik ederek, "Kulüp sporcumuz Salih Üzdürmez'in olumsuz hava şartlarında tırmanışı başarıyla gerçekleştirdiği ve 4058 rakımlı Süphan Dağı zirvesine ulaştığını sevinçle öğrendik. Tabii ki dağcılık faaliyetlerinde asıl amaç öncelikle güvenli bir şekilde etkinliği sonlandırmaktır. Bu açıdan da herhangi bir kaza sıkıntı sakatlık olmadan güvenli bir şekilde tamamlanmasına ayrıca sevindik. Kendisini bu zorlu faaliyeti başardığı ve Efe Dağcılık bayrağımızı Süphan Dağı zirvesinde dalgalandırdığı için yürekten kutluyorum" dedi.

Efe Dağcılığın Ödemiş'tee ve Küçük Menderes Havzasında Dağcılık faaliyetleri yaptığını ve topluma sporu, doğayı, dağcılığı sevdirmek için çaba sarfettiğini söyleyen Mehmet Taşlı, "Özellikle gençlerimizin etkinliklere katılmasını hedefliyoruz. Dağcılığı ve sporu bir yaşam modeli ve alışkanlık olarak topluma yerleştirmeye çalışıyoruz."dedi.

Editör: Haber Merkezi