İzmir 1.Amatör Lig 9.grubun lideri Bayındırspor, çok sert ve olaylı geçen maçta Selçuk Efesspor’u da geçerek liderlik koltuğunu sağlamlaştırdı.
Karşılaşma başlar başlamaz Selçuk Efesspor’lu oyuncuların çok sert oynadığı gözlenirken, maçın hakeminin birçok kırmızı kart pozisyonunu görmezden gelmesi adeta felaketin habercisi oldu.
Maçın 9.dakikasında Rıfat altı pastan topu üst direğe nişanlayınca mutlak bir golden olan sarı kırmızılı ekip 16.dakikada Sercan’la net bir pozisyondan daha yararlanamadı. 23.dakikada ceza sahasına şık çalımlarla giren Murat İce’nin şutunu kaleci Demir Ali güçlükle çıkardı. Gol pozisyonlarının ardından oyunu iyice sertleştiren ev sahibi ekip oyunu kendi sahasında kabullendi. İlk yarının son dakikalarında ikinci sarı karttan oyun dışı kalan Efesspor’lu oyuncu sağa sola sataşarak oyunu terk etti.
İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısına Bayındırspor daha istekli başladı. Oyunu her türlü çirkin hale getirmeye çalışan Selçuk takımına ayak uydurmayan sarı kırmızılı ekip ısrarla aradığı golü 58.dakikada buldu. Murat İce’nin kullandığı serbest atışta topa iyi yükselen Doğan kafayla topu Selçuk Efes ağlarına bıraktı 1-0.
Golden sonra baskısını iyice artıran Bayındırspor, Rıfat ve Sercan’ın ayağından iki fırsattan yararlanamadı. 65.dakikada Sercan sağ taraftan topu iyi sürükledi, ceza sahasına girer girmez plasesini yaptı ve durumu 2-0 yaptı. Golden sonra ev sahibi ekip sert oyununu sürdürdü. Karşılaşmanın 79.dakikasında Selçuk kalecisi Demir Ali, Ramazan’a kasıtlı vurunca direkt kırmızı kart gördü. Bu karttan sonra tüm Selçuk Efesspor’lu oyuncular maçın hakemine saldırdılar. Güvenlik önlemlerin zayıflığı karşısında mağdur olan maçın hakemi oyuncular tarafından uzun süre tartaklandı.
Saha görevlileri tarafından kurtarılan hakem yeterli güvenliğin alınmasının ardından 5 oyuncuyu daha kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Bu kararın ardından maçı bitiren hakem Selçuk Efesspor’lu futbolcuların saldırması sonucu uzun süre sahayı terk edemedi.
Maç sonunda Bayındır’dan 2 otobüs ve onlarca araçla gelerek galibiyeti kutlayan sarı kırmızılı taraftarlar yoğun güvenlik önlemlerinin ardından şehri terk ettiler.
Bu galibiyetle liderliğini sürdüren Bayındırspor, bayram dolayısıyla 1 hafta ara verilen ligin ardından 12 Kasım Cumartesi günü kendi evinde Çaybaşıspor’u konuk edecek.
“HEDEFİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”
Maçın ardından açıklama yapan Bayındırspor Teknik Sorumlusu Mustafa Memişoğlu, “Kritik bir dönemeç olarak adlandırdığımız Efes maçını kazanmanın ve Süper Amatör Lig hedefimize emin adımlarla ilerlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Oyun disiplinini ön plana çıkaran oyuncularımı kutluyor, bu galibiyeti bizleri yalnız bırakmayan Bayındırlı sporseverlere armağan ediyoruz” dedi.
MAÇTAN NOTLAR:
*Maça Bayındırlı sporseverler yine yoğun ilgi gösterdi. 2 otobüs taraftar ve özel araçlarıyla yüzlerce kişi adeta Selçuk’a çıkarma yaptılar…
*Maçta Ramazan Mantar ve Nijeryalı Roland’da ilk defa kadroya girdi.
*Maçta güvenlik güçlerinin yetersizliği ön plana çıkarken, sadece 1 polisin bulunması ve olayların bitimiyle polislerin stadyuma gelmeleri tepkileri de beraberinde getirdi
Editör: Haber Merkezi