HABER: DİLEK AYVALI

Zeybekci daha sonra Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Şeref Kuyunak ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Zeybekci’nin Tire ziyaret programı, Tire Organize Sanayi Bölgesinde iş adamlarına hitap ettiği programla son buldu. 

Zeybekci TOSBİ’deki konuşmasında Tire ile kan bağı olduğunu ve bu nedenle kendisi için Tire’nin ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ismim açıklandığında, eşim bir anda farklılaştığımı söyledi. Belediye başkanlığını hiç bir bakanlığa değişmem. Çünkü çözüm odaklıdır belediye başkanlığı. Belediye başkanlığında sıfırdan bir projeyi alıp tamamlamaya yetkiniz vardır. İzmir’in dünyanın en güzel şehri olarak yaratılmış olması, tarih boyunca ilklerde yer almış olması ve yine ilkleri başarabilecek potansiyele sahip olması, nefsimize cazip gelmiş olabilir. İzmir dendiğinde inanmasam burada olmazdım. Biz bir hayal kuruyoruz. Kiraz’dan, Beydağ’a Ödemiş’ten Tire’ye tasarladığımız teşvik sistemiyle burayı yatırım vadisi yapacağız. Bu güne kadar neden yapmadınız derseniz, bunu yerel yapar. Buna yerel dertlenir” dedi. 

Konuşmasında sabah ziyaret ettiği Tire Süt Kooperatifi modelini çok başarılı bulduğunu kaydederek sürdüren Zeybekci, “O kadar doğru bir model ki tüm ilçelerde olmalı. Her ilçede farklı bir ürünle kooperatifleşme artırılmalı. Başarılı bir model. Başkan Eskiyörük ısrar etmiş ve başarmış. Bundan sonra Tire Süt Kooperatifinin önü açık. Başkanın bütün görüşlerinin altına imzamı atarım” dedi. 

Zeybekci buradan Ödemiş’te seçim çalışmalarını sürdürmek üzere ilçeden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi