HABER: DİLEK AYVALI

Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ederek basın açıklaması yapan grup, Tire’de 329 kişinin CHP’den istifa ettiğini iddia ederek Muharrem İnce’nin Memleket Hareketine katıldığını açıklamıştı.

Yapılan açıklamanın ardından CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar da bir açıklama yaparak istifa sayısının 329 değil 29 olduğunu söyledi.

Şenoyar açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Geçtiğimiz gün CHP’den istifa eden bir grup adına yapılan basın açıklaması metnini okudum ve izledim. Kendilerinin kişisel hırs ve beklentilerini en üst safta tuttuğu ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan bir takım mesnetsiz konuşma yaptıklarını üzülerek izledim. Kendilerinin illa bir partide görev almak adına, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak başka bir siyasi partiye gitmeleri anlayışla karşılanabilir ancak demokratik koşullarda en ileri safta bulunan ilçemizde seçilememenin, bu görevleri alamamanın karşılığında giderken tüm CHP örgütünü ve Atatürk'ün kurduğu bir partiye bu tarzda suçlamalar yaparak gidilmesi üzücüdür. Oysa Cumhuriyet Halk Partisi en güzel ve en doğru şekilde muhalefetini yapmakta, CHP’li belediyelerde Türkiye’de kriz yönetme konusunda da destan yazmakta ve her zaman tüm engellemelere karşın halkımızın yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Ayrıca kim ne derse desin biz siyaseti ilkeli bir şekilde halkımıza ve kamuoyuna doğru ve şeffaf bir biçimde bilgi vererek yapmalıyız. Bizim anlayışımız yalan, yanlış ve aldatıcı hiçbir davranışı kabul etmemektedir.

YANLIŞ BİLGİ VERİLİP ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILMIŞTIR

Halkı yanıltarak, yanlış bilgilerle ortalığı ayağa kaldırarak, sözüm ona olmayan bir şeyi olmuş gibi göstererek algı yaratmaya çalışmak gerçekten düşünülmesi gereken bir konudur. Halkımız ve örgütümüzde bunun takdirini zaten yapabilecek sağlıklı bir yapıya sahiptir. CHP Tire İlçe Örgütü’ne kayıtlı 329 üyenin istifa ettiği söylenerek yapılan bildirge ve hayali bildirge haberi ile hem basına hem medyaya hem de her şeyin doğrusunu hak eden halkımıza yanlış bilgi verilip algı yaratılmaya çalışılmıştır. Burada istifa eden üye sayısı 29’dur.

ÇARESİZCE GÜNDEM YARATMAYA ÇALIŞILACAK

Daha sonraki süreçte algı yaratmak için bir kaç istifa haberi ile çaresizce gündem yaratmaya çalışılacağını da düşünüyoruz. Ancak biz koskoca bir aileyiz ve Cumhuriyet Halk Partisi her şeye ve üzerinde oynanan tüm oyunlara rağmen, halkın yanında olmaya devam edecek ve dimdik ayakta kalarak cumhuriyetin koruyucusu olacaktır. Bugünlerde yaşadığımız tüm olumsuzluklar, genel idarenin yönetememesi ve giderek halkı uçuruma sürüklediği bu günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan inanç ve ihtiyaç gerçekten artmış ve iktidar yolu görülmüştür. Zaten bize gelen yeni üye kayıt istekleri de partimize olan teveccühünde göstergesidir. Yerel seçimlerde İyi Parti İlçe Başkanı arkadaşımız da bu bilinçle partimize üye olmuştur. Bu üyeliklerle ilgili de oldukça yoğun bir talep olup, pandemiden dolayı yapamadığımız, toplu katılım törenimiz de olacak. Oldukça kalabalık olan yeni üyelerimize de rozet takılacak. Örgütümüz ve halkımızdan da aldığı destek ile Cumhuriyet Halk Partisi halkımızın insanca, onurluca ve özgür demokrasiye olan inançlarını güçlendirerek yaşaması için mücadele etmeye devam edecektir.

İKİ ESERE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ulu önderimizin bize bıraktığı iki miras vardır. Biri Türk milletine armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de her ne olursa olsun bu armağanı koruyan ve Türk Halkının yanında, gönlünde olan, çağdaş ve insanların daha insanca yaşayabilmesi için bir ocak bir ev olarak bırakılan Cumhuriyet Halk Partisidir. Nitekim de İlçe Başkanlığımıza gelip sıkıntılarını dile getiren birçok vatandaşımızın da asla siyasi görüşüne bakılmaksızın her türlü sorunlarını çözmek için mücadele verdiğimizi de gelen herkes görmektedir. Biz de bu iki esere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna sevgi ve saygılarımı sunar esenlikler dilerim.”

Editör: Haber Merkezi