29 Kasım’da yapılacak olan AK Parti Tire İlçe Teşkilatı kongresinde, ilçe başkanlığı için aday olacağını açıklayan AK Parti üyesi Veysel Sağlam, “AK Parti ruhunun Tire’de gerilediğini düşündüğüm için aday olmaya karar verdim” dedi.
AK Parti Tire İlçe Teşkilatı, 29 Kasım 2011 tarihinde ilçe kongresini gerçekleştirecek. Kongre öncesi geçtiğimiz hafta sonu delege seçimleri yapıldı. AK Parti teşkilatı, yaklaşık 1,5 ay sonra yapılacak olan ilçe kongresine odaklanmaya başladı. Kongreyle ilgili çalışmalar şimdiden yavaş yavaş başladı. Kongreyle ilgili en çok merak edilen konu ise kimlerin ilçe başkanlığına aday olacağıydı. Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu’nun adaylığının karşısında başka isimlerin adaylıklarını gösterip göstermeyecekleri düşünülürken, parti üyesi olan Veysel Sağlam ilçe kongresinde başkan adayı olacağını açıkladı.
AK Parti’nin ilk kurulduğu günden bu yana partisi için çalıştığını ifade eden ve sonrasında üye olarak bu desteğini çalışmalarıyla da ortaya koyduğunu belirten ilçe başkanı adayı Veysel Sağlam, aday olma isteğini ve gerekçesini, “AK Parti’nin Tire’de kuruluşundaki ruhu kaybetmeye başladığını düşündüğüm için aday olmaya karar verdim” şeklinde açıkladı.
Evli ve bir kız çocuk babası olan Sağlam, 1975 Tire doğumlu. Kayseri Erciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunu olan ve Tire’de elektronik ürünler üzerine kendine ait iş yeri bulunan Sağlam, gençlik yıllarında Refah Partisi ile başladığı siyasi çalışmalarını AK Parti saflarında devam ettirenlerden olduğunu belirtti.
“TEŞKİLATLAR GENEL BAŞKANIMIZIN YÜKÜNÜ HAFİFLETMELİ”
AK Parti’nin kuruluşuna sebep olan öncü, yenilikçi ve hizmete odaklanan ruhun devam etmesini çok önemsediğini ifade eden Sağlam, kendisini Başbakan Erdoğan hayranı olarak tanımladığını ifade ederek, “Hepimiz Başbakanımız gibi olmalıyız. Onun gibi çok çalışmalı ve hizmet vermeliyiz. Özellikle ilçe teşkilatlarında Başbakanın karizmasının pırıltılarının yansıması olmalı, çalışmalarda bu görülmeli. Parti şu anda sanki sadece Başbakanın karizması ve etkileyici çalışma yöntemleri sayesinde ilerliyor gibi geliyor. Teşkilatlar olarak eskisinden daha fazla sorumluluk almalı ve çalışmalarda bulunmalıyız. Böylece Genel Başkanımız sayın Erdoğan’ın sırtındaki yükü de hafifletmiş oluruz” şeklinde konuştu.
“PARTİ TEŞKİLATINA ARTI DEĞER KATMAK İÇİN ADAYIM”
Seçim öncesinde belirlenen yeni delege listelerindeki isimlerle tek tek görüşüp kendilerine kendisini tanıtacağını, niçin aday olmak istediğini açıklayacağını, partinin ilçedeki durumunu anlatacağını ifade eden Sağlam, seçilme şansıyla ilgili olarak, “Şu an bu konuda bir yorumda bulunmak için erken“ ifadesini kullandı.
Sağlam ayrıca parti içerisinde var olduğunu iddia ettiği küskün kesimleri de yeniden parti içerisinde aktif bir şekilde çalışmalarını sağlamak için, “parti içi kaynaşma ve birlikteliği, AK Parti ruhunu yeniden oluşturarak temin edebileceklerini de” iddia etti.
Kendisinin hizmet sevdalısı olan biri olarak ilçe teşkilatına bir katkı koymak adına bu yola çıktığını söyleyen Sağlam, kongrenin şimdiden partilerine ve ilçelerine hayırlı olması dileğinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi