Haber: Dilek Ayvalı

Programa Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ayten Gülsever, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt, CHP Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek, Ödemiş Yerel Hizmetler Müdürü Hikmet Güriş, Tire Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Düzenlenen yemeğin açılış konuşmasını ilçe başkanı Nejat Bozkurt yaparak şunları kaydetti, “Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce ilçe olağanüstü kongremizi gerçekleştirdik. Kongremiz bitti ve değerli delegelerimizin destekleri ile görevimize geldik. Şimdi kişisel meseleleri bir kenara bırakmış, hep beraber hedefe odaklanmış, geçmişten aldığı derslerle iktidara doğru emin adımlarla yürüyen bir ekibin parçası olarak kazanmak için yola çıktık. Yerelde ve genelde iktidar olmanın yolu halka dokunmaktan geçiyor. Dolayısıyla her partili bir ilçe başkanı gibi bir milletvekili gibi hatta genel başkan gibi çalışmak, partimizin politikalarını, sorunlarını çözüm önerilerini çevresindeki herkese anlatmakla yükümlüdür. Bunun için önce dersimize iyi çalışacağız. Şimdi birlikte ne yapılması gerekliyse omuz omuza vererek gerçekleştireceğiz. Ülkemiz tek adam rejiminde, her gün giderek daha da fakirleşiyor. Her gün demokratik ülke olmaktan uzaklaşıyor, anneler çöpten yiyecek topluyor, çocuklar yatağa aç giriyor. Gençler sabahtan akşama kadar çaresizce iş arıyor, çocuğuna kıyafet hatta gofret alamayan babalar kendilerini mutsuz hissediyor. Kadınlara hakaret ediliyor. Yetişmiş insanlarımıza, ‘Giderlerse gitsinler’ deniliyor. Genci yaşlısı kimse hayal kuramıyor. Huzursuz ve mutsuz özetle sarayda bir avuç yandaş mutlu, geri kalanın mutsuz olduğu ve hatta birey yerine konulmadığı bir ülke haline geldik. Ama bu kaderi değiştireceğiz. Dostlarımızla birlikte Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız. Refah içinde yaşayan bir Türkiye’yi yeniden yaratacağız. Bu hedef doğrultusunda ben ve ekip arkadaşlarım, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla var gücümüzle çalışacağımıza burada bulunanların huzurunda söz veriyorum. Sizlerin de aynı düşünce ve duygularla hareket edeceğinize inancım tamdır. Siz yoksanız biz eksiğiz. Sloganımız, ‘Geliyor gelmekte olan ve inanın çocuklar çok güzel günler göreceğiz.”

“KİMSEDEN İNANÇ, VATANSEVERLİK VE MİLLİYETÇİLİK DERSİ ALACAK DEĞİLİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de şöyle konuştu, “2019 yerel seçimlerinde yıllardır kazanılmaz denilen İstanbul’un Ankara’nın Adana’nın Mersin’in ve birçok ilin kazanılmasıyla korku duvarları yıkıldı. Bu başarı nasıl oldu, bizimle aynı çizgide düşünen, ülkesini vatanını milletini demokrasi önceleyen tüm dostlarımızla dayanarak oldu. O yüzden bu süreçte de bu dayanışmayı büyüterek, sürdürerek cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak için emin adımlarla hep birlikte yürüyeceğiz. Bugün öğle saatlerinde araç kullanırken radyo dinliyorum. En tepedeki adam, ülkeyi yöneten AKP Genel başkanı açmış ağzını yumuş gözünü, Cumhuriyet Halk Partisine, Cumhuriyet halk Partisi’nin genel başkanına, ittifaka, altılı masaya saydırıyor. Ne vatan hainliğimiz kaldı, ne ihanetçiliğimiz kaldı ve döndü dolaştı lafı nereye bağladı biliyor musunuz? Bayrağımıza ve ezana bağladı. Şunu söyleyeyim, bayrak bizim bayrağımız, ezan bizim ezanımız, Allah bizim Allah’ımız. Kimseden ne inanç, ne vatanseverlik, ne milliyetçilik dersi alacak değiliz. Biz, Türkiye cumhuriyeti devletinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan bu ortak değerlerimizi siyaset malzemesi yapılmasına izin vermeyeceğiz. Her türlü hırsızlığı yaparlar, her türlü yolsuzluğu yaparlar, terör örgütleri ile aynı masaya otururlar ama bir ezan derler, bir bayrak derler onların arkasına sığınarak her türlü ahlaksızlığı götürmeye çalışırlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Bizim birleşmeye ihtiyacımız var, toplumun tüm kesimleri ile kucaklaşmaya ihtiyacımız var.”

“TÜRKİYE’YE DEMOKRASİYİ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ, HUZUR VE BARIŞI GETİRECEĞİZ”

“Bu akşam bu ortamda, geçtiğimiz hafta Bayındırdaydık, Bayındır ilçe yemeğinde de iktidar hedefinin hayata geçmeye başladığını Bayındır’da gördük. Bugün de aynı güzel tabloyu Tire’de görüyoruz. Bu akşam bizimle bir arada olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Seçim zamanı geldiğinde ama zamanında ama erken seçim, bunların biletini keseceğiz. Türkiye’ye demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, huzur ve barış hep beraber getireceğiz.”

Daha sonra konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Ülkemizin içinde bulunduğu bu çok kötü şartlarda ortaya koymuş olduğunuz yol arkadaşlığı ve birliktelik neticesinde güzel yarınlar için çocuklarımızın mutlu geleceği için hep birlikte güzel bir çalışma ortaya koyuyoruz ve inanıyoruz ki bu güzel çalışmanın sonucunda ülkemiz hak ettiği adil ve güzel bir yönetimi hep birlikte kazanacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi